LB: NEBODUJE SE UMĚLECKÝ DOJEM

LB: NEBODUJE SE UMĚLECKÝ DOJEM

Luboš Bartoň a Petr Benda, dva hráči, kteří se před nedělním tréninkem krátce dívají na našeho odpoledního soupeře. Přečtěte si, jaký je VEF Riga tým a co od zápasu očekávají.   

Luboš Bartoň

První zápas hraný v Rize byl jeden z těch, které jsme měli vyhrát, ale bohužel jsme hráli hrozně špatně. Máme lepší tým, ale v prvním utkání se to na výsledku neukázalo.

 

Je VEF Riga tým, se kterým bychom měli zvítězit?

Já věřím, že to dneska prolomíme a ukážeme naši skutečnou tvář. Jestli se nechytíme v zápase, jako je tento, už nevím, v jakém utkání bychom se mohli chytit lépe.

 

Co nám k tomu může pomoci?

Doufám, že se bude hrát kolektivně v obraně i útoku, protože náš výkon často sklouzává k tomu, že hraje pár lidí a zbytek jen okukuje.

 

Naše hra ale nebyla v posledních zápasech špatná, přesto nám to vítězství nepřineslo…

Ano, nehrajeme špatně, ale stále to je málo na to, abychom vyhráli zápasy. V basketu se neboduje umělecký dojem a dobrý výkon se do tabulky nepřenese.  

 

Čím je tým VEF Riga typický a kteří hráči patří k tahounům týmu?

Riga má poměrně versatilní hráče na pozici tři, čtyři, kteří jsou mladí a hodně pohybliví. Chodí do soubojů hlava nehlava, umí solidně vystřelit. Mají výborného hráče na pozici jedna a dva Robinsona, který bez rozpaků střílí při každé možné příležitosti. Na doskoku dokáže hodně získat vytáhlý hráč jménem Bamba Fall.     

 
 
Petr Benda
Petr Benda bojuje pod košem

Petře, proti Rize jsi v historii Nymburka odehrál všechny zápasy, jaký je to tým?

Tenhle rok je to úplně jiný tým, než který proti nám hrál před dvěma roky. V minulých letech byly zápasy hodně podobné, protože Riga svou soupisku tolik neměnila. Hráči byli sehraní a v tom byla jejich největší síla. Tento rok kádr hodně obměnili.

 

Co očekáváte od dnešního zápasu?

Nemůžeme očekávat nic jiného než výhru. Se soupeři na naší úrovni musíme vyhrát. Pokud nebudeme vyhrávat zvlášť na domácí palubovce, budeme prostě tabulkou klesat dolů. Rozdíly mezi týmy v dolní části tabulky nejsou velké a každé vítězství nás může posunout nahoru, ale prohra nás bude zase nekompromisně srážet k úplnému dnu ligového pořadí. Nedíval jsem se na tabulku nějak podrobně, ale stále ještě není bez šance se posunout až na pozice zabezpečující play-off.

 

Je to i zápas pro získání sebevědomí?

Naše černá série na mezinárodní scéně je už poměrně dlouhá a chtělo by to vítězství. Musíme stavět na výkonech z posledních utkání, v nich už projev není špatný. Chybí nám ale dvě nebo tři minuty, kdy ze zápasu vypadneme a soupeř toho využije.

 

Pod košem operuje Bamba Fall, co o něm víš?

Pokud si dobře pamatuji, není to tak mohutný pivot, je spíše hubený a vytáhlý a nehraje tolik zády ke koši. Hodně využívají jeho hru při clonách a na doskoku.

 

Máš rád spíše pivoty typu Bamba Fall nebo třeba Aleš Chán?

Nezáleží ani tak na tělesných parametrech jako na jeho šikovnosti.      

 
vloženo: 25.01.2015 11:09 / přečteno: 8326x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.