VTB LIGA: ZLOMÍME ČERNOU SÉRII?

VTB LIGA: ZLOMÍME ČERNOU SÉRII?

Nedělním zápasem s týmem VEF Riga načne Nymburk druhou polovinu základní VTB ligy. Před odvetami patří českému zástupci v soutěži až 14. místo, když na osmou příčku zajišťující postup do play off ztrácí dvě výhry. Pokud chce tým Kestutise Kemzury ještě do bojů o vyřazovací část promluvit, musí začít právě vítězstvím s Rigou. Zápas začíná ve Sportovním centru v 16.00.

Lotyšský tým zatím drží deváté místo se stejným poměrem výher a proher (6-9), jako má zatím osmá Astana. Nymburk v Rize na začátku prosince prohrál o osm bodů, takže by bylo dobré, pokud by v domácí odvetě zvítězil o víc.


Polabané však především musí co nejdříve zlomit sérii šesti porážek v soutěži v řadě. A domácí zápas s Rigou se k tomu jeví jako ideální příležitost. „Potřebujeme ukončit sérii proher, nejlépe už v neděli. Jsme u dna tabulky a Riga je tým, se kterým musíme na domácí palubovce myslet na vítězství,“ souhlasil kouč Kemzura.


„Víme ale, že to nebude jednoduché. Hrají dobře doma i venku. Je to mladý tým, který však má svoje lídry, jako je především rozehrávač Gerald Robinson. Mají dobrý pohyb i střelbu a hrají ve vysokém tempu,“ krátce popsal trenér přednosti nedělního soupeře.


Nymburk má za sebou v posledních týdnech těžkou sérii venkovních zápasů jak ve VTB lize, tak i v Eurocupu, kdy sice na palubovce těžkých soupeřů prohrával, ale herně nezklamal. Zápasy na Chimki Moskva, v Nižném Novgorodu, Kazani nebo Strasbourgu byly povzbuzením. „Chceme navázat na tyto naše poslední zápasy v mezinárodních soutěžích, kdy jsme dokázali konkurovat velkým evropským týmům,“ ujistil kouč Nymburka, který v pátek proti Svitavám šetřil čtyři opory.


A tak Darius Washington, Tre Simmons, Jiří Welsch a Petr Benda pozorovali ligový zápas jen z lavičky. „V pátek jsme šetřili hned čtyři hráče. Doufáme, že nám to pomohlo nastřádat týmovou energii do zápasu s Rigou a že nám zmíněná čtveřice hodně pomůže. Bude se počítat každý koš, každá ztráta nebo doskok. Každý detail bude důležitý. Od začátku musíme být maximálně soustředění, hrát s velkou energií a soustředěním,“ řekl na závěr litevský kouč Nymburka.

 
vloženo: 24.01.2015 13:29 / přečteno: 8082x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.