ŘEKLI PO UTKÁNÍ

ŘEKLI PO UTKÁNÍ

Všichni nymburští hráči se po utkání shodovali, že největší posun zaznamenala hra Lvů v kolektivním pojetí útoku. Chválil i trenér Kemzura, jeho protějšek nebyl spokojený s obranou svých hráčů.

Kestutis Kemzura - trenér Nymburka

Ve druhé čtvrtině jsme odvedli v obraně skvělou práci. I když jsme měli i štěstí, soupeř nedal několik lehkých dvojtaktů a střel z vymezeného území. Ale naše energie byla v pořádku, stejně jako naše odhodlání. Chytili jsme svůj rytmus a měli dobrou rotaci. Hráli jsme dnes opravdu dobře. Zastavili jsme pravděpodobně jeden z nejlépe skórujících týmu v lize. Sice jsme je neudrželi pod jejich průměrem, ale když jsme v obraně začali kontrolovat zápas, hráli jsme mnohem uvolněněji v útoku.

Stevan Karadžič - trenér Jeniseje Krasnojarsk

Steven Karadžić

Měli jsme sílu jen na první poločas. Naše obrana byla špatná, speciálně ve druhém poločase. Když tu chcete vyhrát, musíte bránit daleko lépe. Měli jsme problém se zraněnými hráči, proto jsme jich neměli dost do rotace. Gratuluji domácímu týmu k vítězství. Byl lepší po celý zápas. Pro nás je teď důležité se dobře připravit na další zápas s Avtodorem.


Luboš Bartoň

Luboš Bartoň

Hráli jsme dnes svižněji, hlavně ve druhé čtvrtině jsme hráli lépe v obraně a míč putoval lépe než normálně v posledních zápasech. Celou sezonu předržujeme míč, často hrají dva, tři hráči a dneska jsme si balón lépe pustili. Tím jsme si vytvářeli lepší pozice a proměňovali jsme je.


Dnešní lehkost byla více o útoku nebo obraně?

To jsou spojené nádoby přechodu mezi útokem a obranou. Když tým neubrání nic, nemůže běžet do rychlého protiútoku, protože musí vyhazovat za koncovou čárou. 


Dneska padlo poměrně dost bodů...

Jenisej není úplně obranný tým a my jsme se po horším úvodu dostali do utkání útokem. Ale rozhodující náskok nám přinesla ve druhé čtvrtině obrana. Oni nedali ani zpod koše a to je zlomilo. My jsme šli do vedení a útokem, který byl dneska fakt dobrý, jsme je už nepustili před sebe.

 

Vojta Hruban

Vojtěch Hruban

V čem byl zápas proti Jeniseji jiný než spousta ostatních?

Hráli jsme s velkou energií, půjčovali jsme si balón, měli jsme spoustu asistencí. Takový styl hry jsme nedokázali předvádět skoro celou sezonu. V nejednom minulém utkání jsme měli my jednu špatnou čtvrtinu, tentokrát to byli hosté, kteří nezvládli druhou desetiminutovku, kde jsme si vytvořili rozhodující náskok. Byl to náš scoring run, což se bohužel letos tak často nestává.

 

Je Jenisej týmem, který nám „sedí“?

Oni tak dobře nebrání, nám se dařil pick and roll … chytli jsme rytmus v útoku a ten dobrý pocit se odrazil i do obrany.  Myslím si, že svou roli sehrálo i to, že jsme byli před zápasem odpočinutí. Přeci jen náš program už není tak šílený, jako byl. Všechnu tu energii jsme mohli vrazit do tohoto utkání.

 

Kdy se Tobě osobně hrálo v zápase nejlépe?

Na začátku třetí čtvrtiny, kdy se nám povedli tři perfektní útoky po sobě a dali sedm bodů v řadě.

 

Kterou část bys nejraději zmačkal a zahodil do koše?

Poslední dvě minuty, které se už jen dohrávali.  A ze svého hlediska prvních pět minut. Sice jsem nic nepokazil, ale taky jsem si ani nesáhl na míč. 

 

Petr Benda

Petr Benda

Co vás dnes inspirovalo k solidnímu výkonu?

Měli jsme soupeře, který je na tom v tabulce podobně a věděli jsme, že se s ním dá hrát. Už první zápas naznačil, že šance na úspěch jsou velké. Od začátku jsme nehráli špatně ani v obraně ani v útoku. Snažili jsme se hrát hodně agresivně na jejich hráče na perimetru a chtěli jsme jim co nejvíce znepříjemnit jejich clony. Ve druhé čtvrtině jsme párkrát vystihli jejich přihrávku po cloně a valili dopředu. Myslím, že v téhle části jsme po cloně výborně tlačili na hráče s míčem, který dlouho nemohl najít volného hráče a my jsme se mezi tím dokázali vrátit do obrany.  

 

Čím si vysvětluješ poměrně vysoké skóre?

Dostali jsme sice nakonec 87 bodů, ale věděli jsme, že je to útočný tým a jedna cesta k vítězství byla, abychom je přestříleli a to se nám podařilo. Možná by byl na konci zápasu i větší rozdíl, ale v posledních třech minutách jsme vypadli z koncentrace a nechávali jsme je dávat jednoduché koše.

 

Kdy se zápas lámal v náš prospěch?

Ve druhé čtvrtině, kdy jsme je ubránili na devíti  bodech a šli do náskoku třinácti bodů. Pak bylo pochopitelně důležité, že jsme je v dalším průběhu utkání nepustili pod deset bodů.

 

Pavel Houška

Pavel Houška

Jsme rádi, že jsme konečně vyhráli. Klíčová pro vývoj utkání byla druhá čtvrtka, kdy jsme soupeře ubránili na devíti bodech. Věděli jsme, že Jenisej je tým vysoko skórující a obrana bude tím rozdílovým prvkem.

 

Proč nebyl úvod také v naší režii?

Nedařilo se nám plnit taktický plán, který jsme si předsevzali. Nezastavili jsme úplně všechny jejich rychlé brejky, ze který hodně těží a dávali nám lehké koše. Museli jsem zvýšit agresivitu v obraně na balón a vylepšili jsme i rotaci. Dostávali jsme je do těžkých střel a to bylo rozhodující pro konečný výsledek.

 

V čem byl největší rozdíl v naší hře od minulých zápasů VTB ligy?

Po dlouhé době jsme hráli týmově, pouštěli jsme si míč a z toho vyplynuly i dobré střely. Nenechali jsme se tlačit do toho, co nám dovolí soupeř, ale styl hry jsme diktovali my.

 

Může mít dnešní zápas přesah i do posledních tří zápasů VTB ligy?

Tohle utkání by nám mohlo nakopnout správným směrem. Sice se nám nedařilo, ale nebylo by špatné se rozloučit se sezonou dobrými výkony, jako byl tento. 
 
vloženo: 06.04.2015 13:53 / přečteno: 8389x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.