VYDŘENÝ DRUHÝ BOD Z JIHU

VYDŘENÝ DRUHÝ BOD Z JIHU

Basketbalisté Nymburka vezou z Jindřichova Hradce druhý bod ve čtvrtfinálové sérii play off Kooperativa NBL. Podle očekávání ho ale museli vydřít. Nadšeně a agresivně hrající domácí tým vedl ještě ve třetí čtvrtině o 12 bodů, ale obhájci titulu nakonec senzaci nepřipustili. Taženi Pavlem Houškou a Dariusem Washingtonem vyhráli čtvrtou čtvrtinu o 20 bodů a nakonec zvítězili 89:71.

Domácí tým podle očekávání nastoupil s maximální možnou energií a bojovností. Hnán skvělým publikem, které si přišlo užít historicky první zápas Jindřichova Hradce v play off, Nymburku jeho pozici favorita maximálně znepříjemnil. Hostům se v první čtvrtině povedlo získat maximálně pětibodový náskok. Po první čtvrtině pak vedl Nymburk jen o dva body 22:20.


Jindřichovu Hradci pak náramně vyšel úvod do druhé části. Šnůrou 7:0 získal pětibodové vedení. Jestli byl tým kouče Karla Forejta v prvním zápase slabší především na doskoku a v zápase nedal ani jednu trojku, pro druhý se z toho dokonale poučil. V prvním poločase Nymburk přeskákal 21:14, přičemž si hodně pomohl sedmi útočnými doskoky. K tomu přidal čtyři trojky.


Hosté se nemohli ve druhé čtvrtině vůbec dostat do zápasu a prohráli ji 15:24. Obraně domácích patřil velký kredit. Na Nymburku bylo naopak vidět, že už hraje třetí náročný zápas v pěti dnech. V poločase byl stav 44:37 pro Jindřichův Hradec.


Ve třetí čtvrtině náskok domácího týmu stále narůstal. Po minutě a půl třetí části vedl již o 12 bodů a dařilo se mu prakticky ve všech herních činnostech. Bodově ho táhla americká dvojice Robinson (18b) a Autrey (16b). Pak ale začal Nymburk konečně stahovat. Kestutis Kemzura přešel na zónové bránění a bodový příděl domácích se zastavil. Do konce třetí čtvrtiny umazal 10 bodů a pře závěrečnou periodou prohrával 58:60.


Poslední část zahájil dvěma trojkami za sebou opět skvělý Pavel Houška. Nymburk po jeho trefách převzal vedení a to byl zlomový moment zápasu. Do zaznění posledního klaksonu už ho jen navyšoval. Nymburk definitivně získal jistotu. Soustředil se na defenzívu a čekal na chyby soupeře. Ty přicházely stále častěji a hosté je trestali. Čtvrtou desetiminutovku vyhráli 31:11 a celý zápas nakonec 89:71.


Statistiky zápasu naleznete ZDE.

 
vloženo: 07.04.2015 18:16 / přečteno: 8802x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.