KUBÁNSKÝ VEČER V NYMBURCE

KUBÁNSKÝ VEČER V NYMBURCE

Sobotním hrdinou Nymburka je Howard Sant-Roos. Téměř neslezl z palubovky, dal 29 bodů, čtyři trojky a především na sebe vzal rozhodující akci v posledních vteřinách zápasu, kterou definitivně zabil myšlenky hráčů Rigy na vítězství. To naopak přinesl svému týmu.

Nymburk se tak osamostatnil na druhém místě tabulky a především zůstal opět neporažen na domácí palubovce, kde v nové sezoně VTB ligy drží sérii pěti výher. To je zkraje nového ročníku hodně důležitý počin před listopadovou sérii čtyř zápasů venku, do níž patří i zápas na palubovce CSKA Moskva.


Domácí tým předvedl s Rigou dosud nejhorší výkon sezony, což po zápase přiznal i kouč Ronen Ginzburg. Jenže hráči bojovali a podpořeni individuální show Sant-Roose nakonec dotáhli souboj s lotyšským týmem k těsné výhře v posledních vteřinách.


Nymburk měl z dosavadních domácí zápasů VTB ligy zřejmě nejhorší úvod. Koše dostával z různých pozic a v obraně mu dělala problém rychlá souhra Rigy. První pětiminutovku zápasu prohrál 8:14, pak se ale rozjel. Na polovinu soupeře se jak lavina valil jeden rychlý útok za druhým a byla to Riga, která najednou nestíhala. Útok Nymburka táhl Sant-Roos, pod košem se činil Julian Vaughn a Maxime De Zeeuw. Vše ale vycházelo z výrazně zlepšené obrany. Nymburk otočil vývoj a vyhrál úvodní čtvrtinu 21:17.


Druhá čtvrtina byla pro změnu tou nejhorší, kterou tým Ronena Ginzburga v nové sezoně odehrál. Nedařilo se nic z obvyklé hry Nymburka. Chyběla souhra, rychlost, převládala individuální hra. Ke konci poločasu se do hry domácích vloudila i série ztrát a Riga se dostávala ke snadným zakončením z rychlých brejků. Soupeři navíc padaly i dlouhé střely. Poločas byl pro Nymburk vysvobozením, prohrával v něm 36:41.

Petr Benda bojující

Zlepšení dlouho nepřicházelo ani po přestávce. Riga se dostala až do 11 bodového vedení a zdálo se, že začíná kontrolovat dění na palubovce. Když začalo jít do tuhého, padla tam těžká trojka Sant-Roosovi. Když se vzápětí pokoušel o další, byl faulován a proměnil všechny tři trestné hody. S úspěšným podkošovým zakončením Petra Bendy ztrácel Nymburk už jen tři body. V závěru periody byl opět na perimetru faulovaný Hördur Vilhjálmsson a i on dostal možnost házet tři trestné hody, které proměnil. Nymburk tak před poslední čtvrtinou ztrácel jediný bod, stav byl 55:56.


Domácí se nemohli v zápase opřít o trojky, trefoval je dosud pouze Sant-Roos, který měl na kontě tři. Bilanci Nymburka se pokusil vylepšit De Zeeuw. S jeho trefou z oblouku se podařilo zastavit nástup Rigy do čtvrté čtvrtiny, jenže na druhé straně z perimetru dvakrát po sobě neminul volný McDowell a Riga vedla už zase o sedm.


Následně Nymburk srážely neproměněné šestky. Sant-Roos a Vaughn nedali čtyři v řadě a navíc pivot domácích se vzápětí vyfauloval. Trojku velké naděje ale trefil opět Sant-Roos. Pak srovnal skóre těžkým nájezdem Chasson Randle. Dalším najetím až z půlky dostal Nymburk do vedení Sant-Roos. Riga srovnala a pak už přišel čas závěrečného rozhodnutí, které na sebe vzal opět mladý Kubánec. Najel si znovu do koše a z odskoku v těžké pozici dokončil svoje dílo.


Body:
NBK - Sant-Roos 28 (38:56min, za 3b 7/4, 8d), Randle 12 (3a), De Zeeuw 11, Benda 8 (3a), Vaughn 6, Vilhjálmsson 3, Peterka a Kříž 2.

VEF - Hakanson 19, Rubio a Berzinš 11,...
 
vloženo: 31.10.2015 20:33 / přečteno: 9374x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.