NEČEKANÁ PROHRA V EUROPE CUPU

NEČEKANÁ PROHRA V EUROPE CUPU

Vítězná série Nymburka skončila ve FIBA Europe Cupu. A s ní i domácí neporazitelnost v této sezoně. První výhru si ze Sportovního centra překvapivě odvezli dánští Bakken Bears Aarhus. Nymburk jim podlehl těsně 64:66 a přenechal jim první místo v tabulce.

Domácí předvedli nejhorší výkon v sezoně paradoxně i poté, co se jim do sestavy vrátili dva klíčoví hráči Vojtěch Hruban a Michael Dixon. Nedařilo se jim především v útoku, ale v Nymburce se na druhou stranu představil soupeř silnější, než se předpokládalo. Přesto, když už se zdál zápas půl minuty před koncem ztracený, velkou bojovností se Nymburk ještě propracovat k závěrečné volné trojce Chassona Randla, která by znamenala vítězství. Americký guard ji ale těsně minul a tak má Nymburk po dvou zápasech skóre 1-1 a je v tabulce na třetím nepostupovém místě.


Nymburk se rychle ujal vedení 6:0 zásluhou trojek Howarda Sant-Roose a Vojtěcha Hrubana. Na druhé straně ale přišla rychlá pětibodová odpověď a úvodní nástup domácích se tím Aarhusu podařilo zachytit. Po Jukičově trefě se dánský soupeř poprvé dostal do vedení. To si vzal ale Nymburk rychle zpět zásluhou střídajícího Martina Peterky, který se chvíli po nástupu do hry uvedl již třetí nymburskou trojkou v zápase. Závěr úvodní desetiminutovky ale patřil Medvědům. Stav byl 15:19.


Domácím tým pokračoval v nevyrovnaném výkonu i nadále. Po trojce Sant-Rose, kterého našel v rohu volného Pavel Houška, Nymburk zase vedl, ale po sérii zbytečných ztrát a snadných košů Aarhusu už měl zase co dohánět. Náskok byl až na jediný bodík zlikvidován, když Nymburk konečně předvedl své klasické rychlé přenesení hry po obranném doskoku. Hördur Vilhjálmsson poslal dlouhý pas na Petra Bendu, který podal míč ke snadnému zakončení Vojtovi Hrubanovi. Vedení se do poločasu ještě jednou přelilo na obě strany. V poločase ale na tabuli svítil vyrovnaný stav 34:34.


Druhou půlku otevřel trojkou Michael Dixon poté, co mu druhou šanci vybojoval útočným doskokem Hruban. Na palubovce byl pak nadále k vidění vyrovnaný souboj. Nymburk se sice snažil po zisku míče o rychlý brejk, ale Dánové na to byli dobře připravení. Pokud to vycházelo, mohli vidět fanoušci efektní smeče například v podání Juliana Vaughna nebo Sant-Roose. Při postupném útoku ale bylo těžké dostat míč do vymezeného území, proto domácí většinou hledali volné střelce na perimetru. Jenže trojky ve třetí čtvrtině Nymburku přestaly padat. Hned tři ale trefil soupeř a pomohl si jimi k těsnému vedení 50:51 po třetí čtvrtině.


Procentuální střelecká úspěšnost klesala domácím i nadále. Hráči Nymburka míjeli i snadné pokusy, byť nasazením a bojovností se jim nedalo nic vytknout. To ale mělo svůj profit v obraně, která i v tomto zápase držela Nymburk v naději na výhru. A tak když se konečně po dlouhé době trefil Vojta Hruban za tři body, bylo opět srovnáno, i když dal Nymburk za sedm minut čtvrté čtvrtiny pouhé čtyři body.


Jenže odpověď Aarhusu byla krutá. Iversen a Bivia dali dvě rychlé trojky za sebou a s Nymburkem to dvě minuty před koncem nevypadalo dobře. Když v poslední minutě pískl rozhodčí Dixonovi útočný faul, zdálo se bát po nadějích. Agresivní vysunuté napadání Hrubana a Dixona ale znamenalo dva zisky. Sant-Roos pak dal všechny tři trojky a z faulu na sebe při tříbodovém pokusu tak vytěžil maximum. Iversen pak na druhé straně minul jednu šestku a 12 vteřin před koncem měl Nymburk ještě možnost srovnat, nebo i vyhrát. Pokusil se o druhou možnost, ale Randle volnou trojku minul.


Prohra sice komplikuje Nymburku postupové plány, tým Ronena Ginzburga má však stále osud ve skupině F vlastních rukou. Už příští týden sehraje doma další zápas s outsiderem skupiny z irského Dublinu. Předtím ho ale čekají dva zápasy venku v Pardubicích a v Minsku.


Body:

NBK - Sant-Roos 16 (za 9b 4/3, 9d), Hruban 14 (za 3b5/2), Benda 8, Randle 7, Dixon 6 (8d), De Zeeuw 4 (9d), Vaughn, Peterka a Vilhjálmsson 3.


BAK - Bivia 20, Diouf 11,...

 
vloženo: 04.11.2015 21:29 / přečteno: 8611x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.