KONEČNĚ DOMA. V NEDĚLI S BIZONY

KONEČNĚ DOMA. V NEDĚLI S BIZONY

Již třetí zápas v posledních pěti dnech čeká tuto neděli od 16.00 na basketbalisty Nymburka. Po více než měsíci se opět představí svým fanouškům ve VTB lize. Na vlastní palubovce vyhráli všech pět zápasů a o prodloužení série domácí neporazitelnosti budou bojovat proti finskému týmu Bisons Loimaa.

Kouči Ronenu Ginzburgovi už se pomalu vrací všichni hráči z marodky. Na soupisce jsou již opět Jiří Welsch, Maxime De Zeeuw a Julian Vaughn. Prvně jmenovaný zazářil v pátek Opavě komplexním výkonem, druzí dva se zase náramně hodí pod košem a zejména na doskoku, kde měl Nymburk v posledních zápasech slabinu. Jedna velká opora je však stále s otazníkem. Howard Sant-Roos absolvoval před zápasem jeden trénink a čeká se, jak na to zareaguje jeho kotník.


„Howie by se nám samozřejmě hodil, ale uvidíme až před zápasem. Máme více zbraní, se kterými můžeme na soupeře vyrukovat. Především ale musíme předvést kolektivní a vyrovnaný výkon na obou stranách hřiště. Být konzistentní po celých 40 minut a od té první nastoupit s maximální odhodlaností a intenzitou. Loimaa je určitě kvalitní tým, v minulé sezoně nás doma porazil, ale určitě všichni cítíme, že tento zápas můžeme vyhrát. Musíme ale především dobře bránit. Pokud předvedeme obranu jako v prvním poločase v Opavě, nemáme šanci,“ řekl trenér Ginzburg před zápasem.


Bizoni mají za sebou poslední dva zápasy s těsným vítězstvím, ale oba v domácím prostředí. Naopak venku ve VTB lize mají bilanci 0-4. To Nymburk má za sebou sérii čtyř zápasů venku a jen ten první v Minsku vyhrál. Série tří venkovních proher ho poslala z druhého na šesté místo.


„I proto jsme rádi, že se konečně představíme doma, kde se nám v této sezoně zatím daří. Hrajeme doma před našimi fanoušky a kvůli nim chceme domácí neporazitelnost prodloužit. Věřím, že přijde hodně lidí a hlasitě nás podpoří. Potřebujeme zvítězit a zastavit propad tabulkou,“ dodal izraelský kouč před zápasem s 13. týmem tabulky, který živě vysílá kanál Nova Sport 1.

 
vloženo: 05.12.2015 17:05 / přečteno: 7816x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.