V OPAVĚ ROZHODLA DRUHÁ PŮLE

V OPAVĚ ROZHODLA DRUHÁ PŮLE

Nymburk po vítězství v Opavě 95:75 poskočil na druhé místo tabulky Kooperativa NBL, ale dlouho to ve Slezsku neměl jednoduché. Až výrazně zlepšená obrana ve druhém poločase pomohla zlomit houževnatý odpor domácích a přinesla potvrzení role favorita.

Nymburk se dlouho nemohl střelecky prosadit. První koš dal až po třech a půl minutách střídající Michael Dixon z rychlého protiútoku po obranném vypíchnutí míče Jiřího Welsche. To už bylo ale konto hostů zatíženo pěti body. Ti nadále chybovali v útoku, ztráceli míče a darovali domácím snadné koše z brejků. Úvod tak lépe vyšel Opavě, který vedla po první pětiminutovce 9:2.


Po prvním time outu však přišla osmibodová šňůra a Nymburk šel poprvé v zápase do vedení, byť jen na krátko. Body Zbránka a Cveka vrátily Opavě čtyřbodové vedení. Při další pozici Nymburka pak po útočném doskoku ztratil Dixon už podruhé v krátké době míč a domácí šly do rychlého protiútoku, na jehož konci byla volná trojka Jurečky. Vzápětí sice stejnou mincí oplácel Chasson Randle, ale Jurečka za obloukem zvedl další střelu a opět se nemýlil. A protože do konce první části trefil již čtvrtou trojku domácích Dragoun, vedla Opava 23:18.


Tým Pavla Czudka pokračoval v agresivní obraně i po přestávce. Bránil už vysoko na útočné polovině Nymburka, čímž eliminoval snahu o rychlý přechod do útoku. I přesto ale hosté další tentokrát sedmibodovou šňůrou vyrovnali. Ani tentokrát ale Nymburk nepřevzal iniciativu. Opava odpověděla stejnou sérií. Jen koše Welsche, který jako mladík mátl obránce svým rychlým pohybem, držely Nymburk v závěsu.


Občas dokázal Nymburk odemknout obranu snadno, jako po přihrávkách Maxe De Zeeuwa nebo Michaela Dixona pod koš Petru Bendovi. Útočné doskoky tolik nepomáhaly, hosté své druhé nebo i třetí šance nevyužívali. Hlavní problém byl ale v obraně. Opava nebyla vystavena takovému tlaku na míč i na hráče bez míče. Proto vedla v poločase 47:43.


Snaha o lepší bránění byla na Nymburku vidět od úvodních vteřin druhého poločasu. Po trojce Vojtěcha Hrubana hosté podruhé v zápase převzali vedení a další rychlý koš Dixona z brejku donutil Petra Czudka k time outu. Ani napotřetí ale Nymburk po dohnání ztráty Opavu neurval. Dlouhá dvojka Šiřiny a dvě trojky Cveka vrátily vedení opět na stranu Slezanů.


Nymburk už si ale soupeře bodově znovu odskočit nenechal, což byl základ pozdějšího vítězství. Naopak postupně už konečně přebíral kontrolu nad zápasem. Po dlouhé trojce Randla vedl již o devět bodů. Stejná trefa Dixona a poprvé v zápase i dvouciferný náskok se už zdál konečně přinést uklidnění. Zvlášť když opět Randle jako jediný šel doskakovat trojkový pokus Martina Kříže a rovnou míč nekompromisně zasmečoval. Nymburk vyhrál třetí čtvrtinu 30:14 a vedl po ní 74:61.


I poslední část měla podobný scénář. Hosté získali jistotu a pokračovali v kontrole dění na palubovce. Přinášelo to i navyšování náskoku, i když Opava hnána vynikající diváckou kulisou bojovala až do konce o každý bod. Rozjetý Nymburk již ale zastavit nedokázala. Roli tahounů po Jiřím Welschovi, který sehrál důležitou roli v prvním poločase, když se týmu nedařilo, převzali Michael Dixon a Chasson Randle. Zásluhou Martina Kříže a Petra Bendy získával Nymburk také vládu nad doskokem a tak se nakonec radoval z vítězství 95:75.


Body:

OPA - Šiřina 15, Dragoun a Cvek 11, Vlček 10.

NBK - Dixon 21 (za 3b 4/3, 3d, 2a), Welsch 19 (6a), Randle 17 (za 3b 6/3), Hruban 13 (za 3b 5/3, 3d), Benda 10 (6d, 2a), Kříž 10 (10d), De Zeeuw 3, Houška 2.

 
vloženo: 04.12.2015 21:13 / přečteno: 7822x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.