V PÁTEK DO OPAVY

V PÁTEK DO OPAVY

Již v pátek, ani ne 48 hodin po konci zápasu v Dublinu, čeká na Nymburk další výzva, tentokrát ligová. Obhájce titulu, který je však nyní až na třetím místě tabulky základní části KNBL, pojede na horkou opavskou půdu ke svému čtvrtému zápasu v domácí soutěži.

Bez dvou dnů po měsíci se Nymburk opět představí v Kooperativa NBL. Poslední zápas sehrál v Pardubicích, kde po velkém boji a perfektním výkonu svého bývalého hráče Radka Nečase Bekse podlehl. Porážka byla o to citelnější, že Lvi odehrají jak známo v základní části pouze čtvrtinu zápasů na venkovních palubovkách a proto se každá prohra násobí čtyřmi.


„Pardubice máme ještě v živé paměti a naši fanoušci myslím také. Pravdou je, že si další zaváhání nemůžeme dovolit, protože by nás poslalo někam do středu tabulky a mohlo by se nám pak těžko prokousávat na vrchol,“ řekl po návratu z Irska kouč Ronen Ginzburg.


Čistě z českých hráčů složená Opava je po 14 zápasech na pátém místě tabulky (9-5). Chtěla být výš, ale jako favorit nezvládla středeční zápas s posledním Brnem. Slezský tým ale pro Nymburk určitě představuje nebezpečí. To největší určitě hrozí od reprezentačního rozehrávače Jakuba Šiřiny, který nejenže řídí hru Opavy, ale je také jejím nejlepším střelcem. S průměrem 15 bodů a 7 asistencí na zápas patří k nejlepším hráčům soutěže.


„Určitě je to jejich klíčový hráč. Eliminace jeho hry bude jednou z cest k našemu úspěchu. Pozor si ale musíme dát na další hráče. Jakuba Blažka, Martina Gniadka a další. Proti Nymburku se bude chtít každý vytáhnout a zahrát naplno. Především se ale musíme soustředit na vlastní výkon a potvrdit roli favorita,“ dodal Izraelec na nymburské lavičce.

 
vloženo: 03.12.2015 20:55 / přečteno: 8566x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.