REKORDNÍ VÝHRA O 76 BODŮ

REKORDNÍ VÝHRA O 76 BODŮ

O rekordních 76 bodů zvítězil Nymburk v Dublinu a dosáhl tak nejvyššího rozdílu ve své dosavadní účasti v evropských pohárech. Nad irskou Hibernií vyhrál 121:45. Nejlepším střelcem zápasu se stal poprvé v áčku devatenáctiletý křídelník Matěj Svoboda.

Nymburk ve středu překonal o 15 rekordní rozdíl 61 bodů, kterého dosáhl se stejným soupeřem v domácím zápase před třemi týdny. Od začátku zápasu bylo jasné, že hosté nebudou mít problém, když do zápasu vstoupili velmi zodpovědně. A tak si třeba takový Jiří Welsch odbyl svou rotaci v úvodních osmi minutách a pak už do zápasu nezasáhl. Ještě kratší dobu pobyl na palubovce další starter Petr Benda.


Dlouhé minuty si naopak na palubovce užívali mladíci Matěj Svoboda, Theodor Dlugoš, Martinové Kříž a Peterka. Všichni čtyři patřili k nejvytěžovanějším hráčům a Matěj se stal dokonce top skórerem zápas. Jen za první poločas trefil čtyři trojky z pěti. V druhé půli se mu již z perimetru tolik nedařilo, přesto přidal dalších 10 bodů a zápas si vyloženě užíval. Ukázkový byl jeho alley oop s Theodorem Dlugošem.


Martin Peterka se pro změnu blýskl double doublem za 12 bodů a 12 doskoků. Za zmínku stojí také jeho stoprocentní střelba, když neminul ani jednu střelu z pole včetně jedné trojky. Své minuty na hřišti dobře využíval i Martin Kříž, autor 15 bodů a sedmi doskoků. Do zápasu zasáhlo všech 11 hráčů ze soupisky.


Další zápas čeká Nymburk již v pátek v Opavě. V neděli se pak tým představí po delší době vlastním fanouškům ve VTB lize. Ve Sportovním centru přivítá v 16.00 finské Bisons Loimaa.


Body:


NBK - Svoboda 24 (Za 3b 8/5 (5d), Dixon 17 (za 3b 3/3, 10d, 8a, 4m+), Kříž 15 (7d), Peterka 12 (12d), Vaughn 12, Randle 11 (za 3b 8/3), Vilhjálmsson 10 (4d, 4a), Dlugoš 6 (za 3b 8/2, 4a), Hruban 5, Benda 4, Houška 3 (4d, 3a), Welsch 2 (6a).


HIB – Colbert 16, O´Sullivan 8.

 
vloženo: 02.12.2015 22:30 / přečteno: 7516x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.