MIKIHO BABIČKA A CSKA

MIKIHO BABIČKA A CSKA

O zápase proti CSKA Moskva jsme si povídali s několika hráči. Ani jeden z dotázaných Američanů se s tak kvalitním týmem ještě tváří v tvář neutkal. S Martinem Křížem jsme se dotkli i možnosti trénování armádního celku Mikiho babičkou. Přečtěte si...  

Martin Kříž

První dvě minuty nebyly tak úplně špatné. Pak se ale hostům povedlo dát dva, tři rychlé koše a my jsme zbytečně znervózněli. Dostali jsme se pod tlak, ztratili jsme pár balónů a trochu nám začala ujíždět půda pod nohama. Možná jsme měli chodit rychleji dopředu. V šatně jsme si řekli, že nemůžeme hrát až s takovým respektem a začali jsme více makat v obraně.

Zdálo se, že jejich spolupráce v útoku je jako allegro v hudbě…

Je vidět, že jejich jádro (Fridzon, de Colo, Teodosič, Voronsevič) je už delší bodu pohromadě a to jak si posouvají balón, je škola basketbalu. Každý trenér by chtěl, aby míč jeho hráčům putoval jako jim.  

Jak bys zhodnotil svůj čas na palubovce?

Jsem rád, že jsem dostal prostor a snažil jsem se ho využít, jak nejlépe jsem mohl. Myslím, že se mi to docela podařilo v obraně, útok musím ještě trochu zlepšit.

Jak se proti nim hraje?

Je to jeden z nejlepších evropských týmů a hráči mají hodně zkušeností. Nějaký ten pátek už v Evropě basket hrají. Je to prostě jiná hra než třeba v lize nebo spodní části VTB ligy.

Vnímáš jejich kvalitu, když vstupuješ na hřiště?

Když jdu na palubovku, nemůžu přemýšlet, proti komu mám hrát. Čímž nechci říct, že nemá soupeř můj respekt, ale pokud jdeš na hřiště, nesmíš se bát a musíš se snažit hrát to, co umíš.

Je za stavu mínus 28 jméno soupeře to, aby se člověk stále snažil vrátit do zápasu?

Když člověk hraje proti takovému týmu, tak i stáhnutí bodové ztráty udělá radost. My jsme druhý poločas vyhráli a i takový dílčí úspěch potěší.

Když jste odcházeli z palubovky, byl pocit spíše pozitivní?

Ve srovnání první poloviny a druhé, tak jsme odcházeli vcelku spokojení. Ukázalo se zároveň, že máme na to, abychom i s CSKA hráli otevřenější zápas.

Svého času Miki Pospíšil řekl, že by při kvalitě Nymburka mohla tým trénovat i jeho babička. Zvládla by i CSKA?

(smích) Hráči jsou hodně kvalitní… ale k úspěchu týmu musí být i kvalitní trenér. Nevím tedy, jak výborná trenérka byla babička pana Pospíšila a možná by i nějaké zápasy zvládla, ale tým CSKA potřebuje ke svým výkonům i kvalitního trenéra.

 
Julian Vaughn

Do zápasu jsme šli dobře připravení. Samozřejmě jsme hráli proti skvělému týmu, který nás hlavně v prvním poločase přehrál. V e druhé půli jsme ukázali, že i my jsme dobrý tým a máme dobrou sezonu.

Je to nejsilnější tým, proti kterému jsi hrál?

Ano, to je. V Řecku jsem hrál proti Olympiakosu nebo Panathinaikosu, ale současné CSKA je ještě výš. Jsou trochu jinde i než ostatní týmy ve VTB lize. Uvidíme, jaké to bude po Novém roce proti Chimki, to je také špičkový tým.

Dvacetibodový rozdíl je úspěch nebo ne?

To je těžké. Vzhledem k tomu, jak to vypadalo v první půli, tak je dobře, že jsme prohráli jen o 20 bodů. Cenit si můžeme našeho výkonu ve druhém poločase, ale porážka je vždycky porážka, ať je to s kýmkoliv.


Chasson Randle

Hráli jsme proti výbornému týmu se spoustou talentovaných a chytrých hráčů, ale ve druhém poločase jsme proti nim odvedli skvělou práci.

Proč ne i v prvním?

Hráli jsme s respektem, na začátku jsme ztratili dost míčů a nepadalo nám to tam. Aspoň že ve druhé půli jsme ukázali, že můžeme hrát vyrovnaně i s takovým týmem.

Hrál jsi proti silnějšímu týmu v kariéře?

Zatím ne. V obraně i v útoku je to to nejlepší, s čím jsem se zatím setkal. Jsou silní a vysocí.

Kdy jsi byl v zápase nejspokojenější? Po nějakém koši, nebo situaci…

Když byl konec.
Jsi spokojený s dvacetibodovou porážkou?

Nejsem, ale je to lepší než v Moskvě. Celkově jsem si ale zápas užil, doufám, že i fanoušci. Přišlo jich hodně a snad se dobře bavili, i když jsme prohráli.


Michael Dixon

Začali jsme pomalu, naštěstí jsme se do toho ve druhém poločase dostali a hráli jsme bez respektu, jinak bychom strašně dostali. CSKA je skvělý tým s vynikajícím koučem. Trefili spoustu střel, zahráli akce, které se těžko bránili, přesto jsme aspoň ve druhém poločase jejich hru ustáli.

Cítil si větší nervozitu před takovým zápasem?

Nikdy nejsem nervózní před žádným zápasem. Snažím se hrát nejlépe, jak dovedu, a tady to nebyla výjimka. Spíš jsem byl nadšený a připravený hrát.

 
 
vloženo: 21.12.2015 23:21 / přečteno: 8414x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.