HORKÁ RUKA MIKE DIXONA

HORKÁ RUKA MIKE DIXONA

Na vyrovnané utkání proti Novgorodu se ještě podíváme očima samotných hráčů a obou trenérů.

Ronen Ginzburg

Především jsme hráli dobře v obraně. Zastavili jsme soupeře na 70 bodech, přestože má průměr kolem 86. Do zápasu jsme vstoupili s velkým odhodláním napravit náš zápas v Sofii, kde jsme neměli obranu. Tohle je charakter, který chci u našeho týmu vidět. Výhra nás ve VTB lize drží ve velmi dobré situaci.

 
Ainars Bagatskis

Byl to velmi těsný zápas. Při pohledu do statistik tomu ale nemůžu uvěřit. Nymburk byl podle nich téměř ve všem mnohem lepší. Hrál agresivně v obraně. My jsme měli 18 ztrát, a když to mám říct tenisovou terminologií, hodně z nich bylo nevynucených. Druhá příčina naší porážky byla v doskocích. Tam jsme úplně vyhořeli. Nymburk měl o 20 střel více.

 
Vojta Hruban
Vojta Hruban

Dneska to sice byl vítězný zápas. Nehráli jsme s lehkostí, nehráli jsme s přehledem, ale přesto jsme dokázali vítězství urvat. 

Jakou cenu má dnešní výhra?

Kromě bodového příspěvku do tabulky, který je asi nejdůležitější, je to skalp týmu, který vloni hrál Euroligu a další rozměr dnešního vítězství tkví v tom, že jsme v Nymburce nepřišli o neporazitelnost. Také je to první výhra letošního roku, která přišla po nepříliš povedených předcházejících zápasech. Sice výkon nebyl dneska ideální, zvlášť v útoku. Spasilo nás, že se zbláznil Mike a neminul.

Bylo vítězství jen o Mikeově střelecké explozi?
Myslím, že jsme dnes slušně bránili, nenechali jsme dávat soupeře jednoduché koše. Kromě jednoho hráče se moc střelecky nechytli. V obraně to byl slušný kolektivní výkon a v útoku měl slinu Mike.

Po vedení v zápase o 11 bodů, jsme po time outu soupeře o svůj náskok přišli. Jak nepříjemný moment to byl?

Docela dost. Dostali jsme po chybě jednoduchý koš za tři body, pak jsme nedali a přišla druhá trojka. Je potřeba si uvědomit, že nehrajeme proti žádnému týmu z okresního přeboru. Než si člověk stihne vzít time out, je vyrovnáno. Takové šňůry v zápase přicházejí, ale potřeba, aby jich bylo co nejméně a aby nebyly větší než deset bodů.

 
Petr Benda

Konečně jsme se od Nového roku probrali. Utkání jsme konečně hráli hodně agresivně v obraně a z toho to všechno vycházelo. Doufám, že budeme předvádět i v jiných zápasech stejný způsob obrany. Jen takový nám může přinášet ve VTB lize vítězství a to nejen na domácí palubovce.

Co bylo v konci rozhodující?

Obrana byla rozhodující. Přestože jsme měli asi sedmiminutový výpadek, kdy jsme si nedokázali poradit s jedním jejich hráčem (Rudd), dokázali jsme se vrátit ke způsobu hry, který vybudoval náskok poměrně rychle. Napadali jsme soupeře a měli z toho zasloužené zisky.

Jak se Ti hrálo s Markem Jagodičem? 

Dobře, není to hloupý hráč. Je pohyblivý a dnes jako pohyblivost byla důležitá při obraně vnitřního prostoru. Škoda, že jsem od něho dobře nechytl jednu nebo dvě přihrávky. Je vidět, že se v útoku musíme ještě trochu sehrát.

 
Kaspars Berzins

Jiří Welsch

Čím jsme dnešní zápas zlomili?

Úspěšnou střelbou Mike Dixona. Prohrávali jsme a Mike trefil těžké střely, které nás vrátily zpátky do vedení.

Jak cenné je toto vítězství po vysoké prohře na Chimki či nečekané ztrátě v Sofii?

Faktorů, které dávají smysl dnešní výhře, je více. Za prvé je Novgorod tým, proti kterému se nám v minulých sezonách vůbec nedařilo. Je to jeden z našich největších rivalů v tabulce. Po zápasech proti CSKA i Chimki trochu ztratili kontinuitu a týmový rytmus, a proto bylo dnešní vítězství důležité i z tohoto důvodu.

Čím si vysvětluješ, že zápas probíhal v takových vlnách?

Když jsme ve třetí čtvrtině vedli o jedenáct bodů, zdálo se, že zápas zlomíme, že odskočíme ještě o pár bodů. Jenže my hrajeme stále proti kvalitnímu týmu, kteří mají kvalitní hráče a kteří se nevzdávají.

V zápase tekla krev… Byl to tvrdší zápas než jiné v lize VTB?

Nebyl to tvrdší zápas. Oni mají „bohužel“ v týmu jednoho hráče, jemuž přistane anglické označení „dirty player“ (špinavý hráč), je to Kaspars Berzins. Opět se to dneska potvrdilo. Sám jsem při jednom nájezdu dostal tvrdě do obličeje, Marko si „stěžoval“ že od něj schytal nejednu ránu a u krvavého zranění Howarda byl zase Berzins. Takže v jeho případě mě to nepřekvapuje.

 
Marko Jagodić

Marko Jagodič - Kuridža

Před začátkem zápasu jsem neznal, za těch pár tréninků, mnoho útočných systémů, proto jsem při svém pobytu na palubovce chtěl pomoci především svým tělem v obraně a v energii, kterou mohu přinést na hřiště. Myslím, že každý hráč hrál dobře v obraně, Mike Dixon měl horkou ruku ve střelbě… a hlavně jsme vyhráli!!

Očekával jsi, že můžeš ve svém prvním zápase odehrát více než dvacet minut?

Nepřemýšlel jsem o tom ani před zápasem ani během něho. V každém týmu, ať už to byla Cibona nebo jiný klub, jsem chtěl přinést na hřiště energii. Energie a obrana, to jsou pro mě nejdůležitější atributy mé hry, které chci týmu dát bez ohledu na čas, který strávím na palubovce. A když něco přidám i v útoku, tak to je příjemný bonus.

Tvoje přihrávky na Petra Bendu byly výborné. Nenarodil ses jako rozehrávač? Máš pravdu. Do svých dvaceti let jsem hrál rozehrávače… Vždycky se snažím poslat svému spoluhráči co nejlepší přihrávku.

Těší Tě více povedené přihrávka nebo povedená střela?

Těší mě to, co povede k vítězství týmu.

Je to tvůj první kontakt s VTB ligou. Jak náročná je ve srovnání s Adriatickou ligou, kterou důvěrně znáš?

Nevím, jestli to je jen specifika Novgorodu, ale zdá se, že VTB liga je více fyzická, Pravdou je, že podobný styl boje byl i v zápasech s Budućností Podgorica, Červenou hvězdou Bělehrad, Partizanem nebo Cedevitou. Zeptej se mě po dvou, třech zápasech, pak budu moci odpovědět přesněji. 

 
vloženo: 12.01.2016 00:37 / přečteno: 8262x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.