NEVYZPYTATELNÁ VEF RIGA

NEVYZPYTATELNÁ VEF RIGA

V pondělí v 18.30 naskočí Nymburk v Lotyšsku po dvou týdnech zpět na kolotoč VTB ligy. S předposledním týmem tabulky VEF Riga bude hájit své šesté místo a výhodnou pozici pro další boje o play off. Zápas vysílá živě kanál NOVA Sport 2.

Během 14 denní pauzy v soutěži zůstal Nymburk na šesté pozici, ale nedělní výsledky nejbližších pronásledovatelů znamenají, že v případě prohry v Rize klesne tým Ronena Ginzburga níže. Nižnyj Novgorod dokázal velmi překvapivě vyhrát na Chimki Moskva a Saratov zvítězil těsně v Krasnojarsku. Oba týmy se tak v tabulce Nymburku přiblížily na dostřel.


„Bylo by dobré na to také zareagovat výhrou, ale všichni víme, jak těžko se ve VTB lize vyhrává venku téměř s kýmkoliv. Riga je sice předposlední, ale je to trochu matoucí. Když se podíváte na její výsledky, zjistíte, že ve velké většině končí těsným skórem. I u nás v Nymburce jsme vyhráli jen o dva body. Určitě se nedá říct, že je to druhý nejhorší tým ligy,“ varuje před následujícím soupeřem kouč Ronen Ginzburg.


Tahounem Rigy v této sezoně je mexické křídlo či rozehrávač Francisco Cruz, který v 19 zápasech průměrně doručil 14,7 bodu, což z něj dělá 12. nejlépe skórujícího hráče soutěže. Druhým nejlepším střelcem týmu je Lotyš Janis Berzinš. Nejlepším doskakovačem je další lotyšský reprezentant Mareks Mejeris.


Kromě Cruze se tým opírá také o tři Američany, z nichž Joshua Bostic je úplně čerstvou posilou. Kromě nich je v kádru VEF také španělský centr Guillermo Rubio. Tým koučuje domácí trojice vedená Janisem Gailitisem. Ten v prosinci nahradil Španěla Carlose Fradeho.

 
vloženo: 21.02.2016 21:15 / přečteno: 8373x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.