V SOBOTU DO SVITAV NA TURY

V SOBOTU DO SVITAV NA TURY

Po nezvykle dlouhé týdenní pauze bez soutěžního zápasu se Nymburk v sobotu představí opět v Kooperativa NBL. Ve svém osmém zápase základní části se ve 20.00 představí na palubovce Svitav.

Tuři jsou na devátém místě tabulky a bojují o postup do play off. Nymburk zase nechce jako favorit zaváhat a potřebuje si posílit postavení na čele před svým dalším ligovým soubojem na horké děčínské půdě.


„Svitavy v letošní sezoně disponují velmi dobrou základní pětkou se dvěma Kanaďany a Američany, z nichž Nicchaeus Doaks patří k nejlepším cizincům v Kooperativa NBL. Pojedeme do Svitav s úkolem pohlídat si obranný doskok, protože jejich tým disponuje velmi slušným atletismem na útočném doskoku. Náš úkol bude ubránit a utavit jejich základní pětku, která přináší Svitavám 78% bodů. Chceme zápas odehrát v naší režii,“ řekl před utkáním asistent kouče Nymburka Lubomír Růžička, který ještě v předminulé sezoně vedl Svitavy jako hlavní trenér – nejmladší v soutěži.


Luboš před necelými dvěma lety sahal s Tury po velké senzaci. Nymburk uhájil svou tehdejší neporazitelnost v NBL až v prodloužení, když Svitavy ještě 36 vteřin před koncem normální hrací doby vedly. I tento výsledek možná přispěl k tomu, že Luboš od následující sezony posílil trenérský tým Nymburka.


Jinak je ale vzájemná bilance obou týmů jasná. Nymburk vyhrál všech devět zápasů. Nejvíce 39 bodovým rozdílem hned ten první v roce 2011 v přípravě. Nejmenším rozdílem pěti bodů dopadl zmíněný zápas v prodloužení s Lubošem Růžičkou na svitavské lavičce.


Po Svitavách se Nymburk opět vydá na cestu. V neděli nabere směr Riga, kde tým Ronena Ginzburga čeká o den později další důležitý zápas ve VTB lize v boji o play off.

 
vloženo: 19.02.2016 16:39 / přečteno: 8569x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.