FAMÓZNÍ OBRAT

FAMÓZNÍ OBRAT

Nedávno uplynulý víkend se juniorům Basketbalové akademie Nymburk vydařil. Nejen že vyhrál oba své zápasy B-tým v lize, čtyři veledůležité body si do tabulky připsal také A-tým v extralize.

Svěřenci trenéra Pavla Beneše, který je koučem družstva hrajícího vyšší soutěž, měli před sebou těžký úkol. Pokud se chtěli udržet v boji o play-off, potřebovali porazit oba své soupeře z Moravy. V sobotním utkání proti Prostějovu, vedeném bývalým trenérem týmu mužů Peterem Bálintem se domácím dařilo hned od počátku. Už během první čtvrtiny si vytvořili náskok, se kterým s menšími výpadky hospodařili dobře až do konce utkání. Ve čtvrté čtvrtině už hosté trochu rezignovali a ve spojení s únavou z náročného duelu nebylo divu, že se rozdíl v zápase nakonec vyšplhal na dvacet bodů.

 

V neděli to bylo všechno jinak. Neméně důležitý zápas proti BCM Ostrava se nymburským chlapcům vůbec nedařil. Marně se v prvním poločase snažil šéf střídačky Pavel Beneš probudit jiskru ve výkonu svých svěřenců. Nedá se říct, že by hráli špatně, ale každý drobný nedoraz dokázali solidně střílející hosté potrestat. V průběhu druhého poločasu se už rozdíl vyšplhal na dvacet bodů a nutno přiznat, že zaslouženě. Do konce zbývaly čtyři minuty, na ukazateli skóre svítilo 56:72 a už i neúnavně povzbuzující obecenstvo přestávalo v koutku duše věřit. Na jejich podpoře to však vůbec nebylo znát. Jenže známá pravda říká, že utkání v basketbalu končí nejdříve až po odehrání čtyřicáté minuty, se opět potvrdila.

 

„V utkání proti Ostravě se nám až do 36.minuty nedařilo podle našich představ. Od toho okamžiku se jako mávnutím proutku vše otočilo a poslední čtyři minuty jsme podali takřka ideální basketbalový herní výkon, který byl korunován vítězstvím,“ nechal se po utkání slyšet Pavel Beneš, který byl určitě na své chlapce náležitě hrdý. Hosté totiž nedali za 240 sekund ani bod a inkasovali téměř dvacet!! Po famózní šňůře 19:0 domácí otočili už skoro ztracený zápas. „Naše flexibilní obrana spojená s maximálním úsilím a předvídavostí nám přinesla řadu rychle získaných míčů, ze kterých jsme skórovali s takřka neomylnou přesností. Náskok soupeře se snižoval s každým naším útokem a najednou byl tlak na Ostravě. Hráči hostů se s ním nevyrovnali moc dobře a volili těžké střely, které nám hrály do karet,“ popsal finále utkání Pavel Beneš. Za bouřlivého ryku hlediště zachovali domácí borci chladnou hlavu i na čáře trestných hodů a jeden po druhém zatloukali hřebíčky do rakve hostů.    

 

„Oslavy v hledišti i na hřišti nebraly konce. Koncovku jsme prostě zvládli na jedničku a tím jsme dokonali zázračný obrat… už podruhé během deseti měsíců,“ vzpomněl si domácí trenér na podobně úchvatný triumf výběru do 17 let ve finále mistrovství České republiky minulé sezony, které Pavel Beneš z pozice hlavního trenéra také vedl.

 

Kromě bohaté fotodokumentace ze všech čtyř domácích zápasů ve fotogalerii (U19A proti Prostějovu, U19B proti Žižkovu, U19A proti Ostravě a U19B proti Vyšehradu) najdete na našem youtube kanálu i poslední čtyři minuty zápasu, abyste si mohli užít do sytosti skvělý obrat a vidět, jak lze vyrvat vítězství soupeři, který už skoro slavil jisté dva body.

 

Ve fotogalerii najdete také několik fotek z večerního Basket For Fun.  

 
 
vloženo: 23.02.2016 16:41 / přečteno: 8208x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.