VE SVITAVÁCH O 29 BODŮ

VE SVITAVÁCH O 29 BODŮ

Nymburk zvládl před odjezdem do Rigy další zápas domácí Kooperativa NBL ve Svitavách. Tury porazil 98:69. Zápas se střelecky povedl Vojtovi Hrubanovi, který byl s 20 body top skórerem utkání společně s Nicchaeusem Doaksem na druhé straně.

Úvod zápasu patřil kubánskému forwardovi Nymburka. Howard Sant-Roos nejprve zasmečoval z rychlého protiútoku a pak přidal trojku. Na další minuty se ale hosté střelecky odmlčeli a Tuři toho využili k dotažení se zpět. Prosazovali se Američané Bruinsma a Doaks. Druhý jmenovaný dělal problémy hlavně pod košem a na útočném doskoku a tak přišel nymburský doskok vyztužit Marko Jagodič-Kuridža, který do konce první čtvrtiny doskočil hned šest míčů. I zásluhou několika vydařených rychlých protiútoků a trojek Vojtěcha Hrubana a Chassona Randla vedl Nymburk po první čtvrtině mírným náskokem 21:17.


I začátek druhé části patřil hostujícímu týmu, který šel rychle do dvouciferného vedení. Náskok dále rostl po trojkách Randla a Micheala Dixona. Z perimetru se krátce po svém prvním příchodu na palubovku trefil dvakrát za sebou i Matěj Svoboda. V obraně si Nymburk počínal agresivněji než v první části, hráči si vypomáhali a často soupeře s míčem zdvojovali, čímž nutili Svitavy ke ztrátám.


Vynikající byla naše trojková úspěšnost blížící se po prvním poločase 50%. Z perimetru se trefilo do poločasu pět hráčů. Nymburk byl také stále jistější na doskoku a v útoku vyprodukoval týmovou hrou za prvních poločas 14 asistencí, přestože Michael Dixon zakončoval snad každou svou druhou akci trojkovým pokusem. V poločase jsme vedli 56:37.


Stejně jako první, tak i druhý poločas zahájil Nymburk pěti body, které vytěžil z rychlých protiútoků Vojty Hrubana a Michaela Dixona. Svitavy ale bojovaly a držely ztrátu kolem 20 bodů a níže. Ve třetí čtvrtině hrál domácí tým znatelně bojovněji a agresivněji. Nymburská obrana ho sice důsledně vytlačovala z vnitřního prostoru a nutila k dlouhým střelám, ale měla opět problém ze snahou domácích chodit si pro odražené míče. Závěr čtvrtiny ale patřil Nymburku, který posílil své vedení o sedm bodů a do poslední čtvrtiny šel s náskokem 76:54.


I do poslední desetiminutovky jsme vstoupili koncentrovaně. Svitavské koše nám svědčily, padly trojky č. 10 a 11, a rozdíl ve skóre se posunul zase blíž klidnějším 30 bodovým vodám, kde vydržel až do konce. Nymburk tak potvrdil roli favorita a už může myslet na pondělní zápas VTB ligy v lotyšské Rize.


Body:

SVI – Doaks 20 (10d), Bruinsma 16 (9d), Teplý 13…

NBK - Hruban 20 (za 3b 2/3, TH 6/6), Sant-Roos 16 (7d, za 3b 2/3), Dixon 14 (4a), Randle 11 (3d, 3a, za 3b 3/7), Peterka 10 (3d), Kříž 8, svoboda 6, Benda 4, De Zeeuw 4 (10d), Jagodič-Kuridža 2 (9d), Houška 2, Welsch 1 (4a).

 
vloženo: 20.02.2016 22:38 / přečteno: 8676x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.