POSTUP SE ZATÍM ODKLÁDÁ

POSTUP SE ZATÍM ODKLÁDÁ

Nymburk si na definitivu postupu do play off VTB ligy musí počkat. Po prohře se Saratovem 73:92 zůstal na osmém místě tabulky, kde má náskok čtyř výher na devátý Volgograd. Ten v pondělí o dva body doma podlehl Chimki Moskva.

Volgograd na Nymburk stále ztrácí čtyři výhry, přičemž oběma týmům zbývá ze základní části odehrát pět zápasů. Situace tak pro Nymburk zůstává stále velmi nadějná. Ještě lepší může být v pátek, pokud český tým uspěje na palubovce finských Bizonů, kteří jsou na 13. místě.


V pondělí bylo od začátku jasné, že do Čech přijel tým s momentálně vynikající formou. První koš Nymburka dal po dvou minutách Jiří Welsch. Byla to trojka, kterou kapitán korigoval úvodní čtyřbodové vedení soupeře. Ten měl však nadále mnohem lepší vstup do zápasu než domácí tým. Avtodor se opíral o kvalitní obranu a rychlý přechod na útočnou polovinu. I proto vyhrál úvodní pětiminutovku 5:12.


Nymburku se nadále střelecky nevedlo a Saratov po jeho ztrátách rychle prolomil dvouciferný rozdíl ve skóre již na stav 7:20. Pak se po dlouhé době prosadil střídajícím Markem Jagodičem-Kuridžou i domácí tým, ale rychlé brejky Avtodoru byly i nadále smrtící. Nymburk s nimi měl velký problém. Po první čtvrtině prohrával 14:27.


Ani druhá čtvrtina nenabídla jiný obrázek. Saratov udivoval až sprinterskou rychlostí. To platilo i o pivotech Zabelinovi a Klimenkovi, kteří využívali i výšky 215 a 214 cm. O Američanech nemluvě. Reggie Williams, Paul Stall i Travis Peterson byli k nezastavení. Nymburk prohrával v poločase 31:55.


Nic se neměnilo ani v dalším průběhu, a tak náskok Saratova rostl i po přestávce. Nymburk neměl svůj nejlepší den a jeho soupeř zápas kontroloval. Během třetí čtvrtiny to bylo už o 30 bodů. Avtodor pak polevil a domácí tým v posledních dvou minutách třetí části ztrátu snížil několika povedenými akcemi.


Rozdíl byl ale pořád vysoký, že by muselo dojít k hodně velkému selhání, aby ruský tým v pondělí prohrál. Jenže ten přijel do Nymburka ve skvělé formě a potvrdil, že momentálně prožívá skvělou fázi sezony. Navíc v poslední vteřině před klaksonem dal trojku Peterson a Saratov tak vedl před poslední částí 54:81.


Kouč Avtodoru Vladimir Anciferov dal pak větší prostor i hráčům z lavičky a Nymburk, který se stále snažil hrát na maximum, postupně snižoval ztrátu až na konečných 19 bodů. Nejlepším střelcem domácích se stal Chasson Randle. Dvouciferný počet bodů měli ještě Howard Sant-Roos, který zůstal jeden doskok za double double, a Jiří Welsch, který si drží střeleckou formu i po nemoci.


Body:

NBK - Randle 15, Sant-Roos 13(9d, 4a, za 3b 2/4), Welsch 12 (4d, 3a), Hruban a Jagodič-Kuridža 9, Kříž 4 (5d, 2a), Dixon 4, Vaughn 3 (4d), Peterka 3 (3d, 2a), Houška 2.

SAR - Stpll 17, Peterson 16, Williams a Chappel 15...

 
vloženo: 21.03.2016 22:06 / přečteno: 8383x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.