ČTRNÁCTÉ SEMIFINÁLE V ŘADĚ

ČTRNÁCTÉ SEMIFINÁLE V ŘADĚ

Basketbalisté Nymburka postoupili po čtrnácté v řadě do semifinále play off Kooperativa NBL. Jindřichův Hradec, který hrál naopak své první play off v historii, porazili ve třetím čtvrtfinále 92:61. Celou sérii pak vyhráli 3:0 na zápasy.

Nymburk se ujal rychle vedení 7:0. V útoku se mu dařilo. Hlavně zásluhou přesných trojek rychle navyšoval skóre. Pět úspěšných tref z oblouku zajistilo v první čtvrtině více než poloviční přísun bodů do koše J. Hradce. Domácí tým ale neměl v obraně koncentraci na maximální levelu. Výsledkem bylo 21 bodů vstřelených soupeřem. Velký podíl na tom měl kvalitní útočný doskok Jihočechů.


Podobný obraz hry se na palubovce odehrával i ve větší části druhé čtvrtiny. Nymburk si několikrát vybudoval dvouciferné vedení, aby o něj vzápětí rychle přišel. Jeho náskok se tak natahoval a smršťoval jak na gumě. Na konci periody ale Nymburk dokázal zastavit několik akcí a z rychlých brejků si před poločasem opět vybudoval větší vedení 47:35.


Do druhého poločasu už domácí nastoupili s lepší obrannou morálkou. Míchání zóny a osobní obrany opět dělalo soupeři problémy. Jeho hráčům navíc očividně docházely síly. Bylo jasné, že hrají poslední zápas, jinak nejúspěšnější sezony v historii.


Převaha Nymburka byla stále zřetelnější. Američané Autrey a Robinson dokázali ještě domácí pozlobit, ale jinak už se zápas dohrával. Domácí se snažili více než v prvním poločase tlačit do vymezeného území, k čemuž nevyužívali jen pivoty, ale i vyšší křídla. Střelecké pozice z dálky ale úplně nevyklidili. Ve druhém poločase přidali dalších pět trojek. Z perimetru se nejvíce dařilo Derekovi Raiviovi (5/4). Po dvou trojkách ze čtyř pokusů měli i Vojta Hruban a Tomáš Pomikálek.


Domácí tým tak naplnil roli favorita a podle očekávání postoupil po třech zápasech. Teď bude čekat, jak se vyvinou ostatní série, z nichž může vzejít jeho soupeř pro semifinále. Nejpravděpodobněji to zatím vypadá na Opavu, která v souběžně hraném zápase vyhrála o bod v Pardubicích a vede 2:1 na zápasy. Nymburk si čekání na semifinále zpestří dvěma zápasy se špičkovými soupeři ve VTB lize. Příští středu nastoupí v Krasnodaru proti Kubáňi a následující neděli doma proti Chimki Moskva.


Statistiky zápasu najdete ZDE.

 
vloženo: 10.04.2015 20:28 / přečteno: 8614x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.