U14 MEZI NEJLEPŠÍ OSMIČKOU

U14 MEZI NEJLEPŠÍ OSMIČKOU

Mladší žáci U14 trenéra Honzy Košaře a asistenta Michala Fraňka si jako první (a rozhodně ne jako poslední) zajistili s definitivní platností postup na závěrečný turnaj Mistrovství ČR své kategorie.

Žáci si zahrají se sedmi nejlepšími týmy České republiky o titul Mistra ČR v kategorii U14 v Brně v polovině dubna. Cesta na závěrečný turnaj nejlepších osmi týmů byla dvoustupňová. Nejprve bylo nutné postoupit ze základní skupiny do tzv. extraligy, tedy do výběru, který vznikl redukcí původního počtu 41 týmů na šestnáct.

 

Naši žáci využili přímou postupovou cestu ze druhého místa základní skupiny, když ze 12 zápasů vyhráli devět a tři prohráli. Nad jejich síly byl jeden z favoritů Synthesia Pardubice, se kterými prohráli oba své zápasy. Ovšem na domácí palubovce jen o 2 body. Jeden zápas odevzdali také Kondorům Liberec, ve druhém je však porazili výraznějším rozdílem a získali s nimi kladnou bilanci vzájemných zápasů.

 

V extralize zatím, dvě kola před jejím koncem, prohráli čtyřikrát. Dvakrát se Sokolem Pražským, trochu nečekaně s Tygry z Prahy a jednou nešťastně v prodloužení v Pardubicích. Pozitivní je opět, že ve druhém zápase s Pardubicemi zvítězili doma o 11 bodů a tím získali o 10 bodů lepší vzájemné skóre. Také s pražskými Tygry mají kladnou bilanci Po prohře o 13 v Praze je doma sfoukli o 33 bodů! Velice cenné je dvojí vítězství nad USK Praha a právě druhá výhra doma o 2 body je posunula do Final 8 MČR už nyní.

 

Po vzoru našeho áčka si vytvořili v hale ZŠ Komenského téměř neporazitelnou tvrz, kde v extraligové skupině prohráli pouze jednou (celková bilance vyhraných domácích zápasů včetně základní skupiny 13/2) a to s prvním týmem Sokolem Pražským (jeho bilance v extralize zatím 10/1). Bilanci na venkovních palubovkách, mají dvě kola před koncem také pozitivní, prohráli pouze s Pardubicemi (v prodloužení), Sokolem Pražským a BŠ Tygři Praha.

 

Trenérem mladších žáků U14 je Jan Košař, proto jsme se ho zeptali na pár postřehů z tak dobře probíhající sezony.

 
Kdy jste si splnili váš předsezonní cíl?

Už vloni v prosinci postupem do extraligy. Přiznám se, že jsme zůstali v očekávání raději trochu při zemi a o postupu na Mistrovství České republiky jsme jen snili. Nechali vše volně plynout, přičemž jsme se stále soustředili na kontinuální vývoj hráčů v tréninku zejména po individuální stránce. Díky postupu na MČR jsme splnili předsezónní cíl na více než 110% a stále věříme, že naše cesta ještě nekončí a zanecháme výraznou stopu i na MČR v Brně, kam bychom chtěli přijet s ještě lepší týmovou obranou a stále skvěle naladěnou hlavou a hladem po vítězství.

 

Jaká byla příprava týmu v průběhu sezony?

Kromě klasických tréninků mají kluci díky basketbalové akademii další možnosti přípravy. Ať už jsou to „NEXT“ ranní individuální tréninky dvakrát týdně, dále regeneraci ve Sportovním centru, přizpůsobené tréninky hráčům ročníku 2003 v Českém Brodě, možnost trénovat v hale ZŠ Komenského více než je standardní tréninková jednotka hodina a půl a v neposlední řadě kondiční tréninky s Michalem Kociánem.

 

Gratulace a poděkování posílá také hlavní trenér Basketbalové akademie Ladislav Sokolovský:

„Gratuluji hráčům kategorie U14, trenérům a v neposlední řadě i fandícím rodičům k postupu na MČR. Po celou sezonu tvrdě pracovali a teď si můžou užít setkání těch nejlepších ve své kategorii. Mladší žáci BA Nymburk jsou prvním týmem akademie, který se v letošní sezoně probojoval do závěrečných bojů o titul mistra ČR a já věřím, že je další družstva budou následovat a vylepšíme tak loňskou trojnásobnou účast v závěrečných bojích. Přeji jim hodně štěstí nejen na Mistrovství České republiky, ale i v dalším jejich basketbalovém životě.“


Na stránkách Basketbalové akademie najdete podrobnější popis cesty mladších žáků do Final 8 i celý rozhovor s trenérem Košařem. Podívejte se. 

 
vloženo: 21.03.2017 16:27 / přečteno: 7764x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.