DVOJTAKTOVÉ CVIČENÍ

DVOJTAKTOVÉ CVIČENÍ

Trenér Pardubic s hrou svých hráčů mnoho spokojený nebyl, vadilo mu především ustupování v obraně, po kterém domácí lehce skórovali.  

Dušan Bohunický

Energie, kterou jsme mohli dát do úvodu zápasu, tam nebyla. V tomto momentu byl domácí tým o něco horší a mohli jsme situace využít k vybudování určitého náskoku. Trenér Ginzburg o přestávce po první čtvrtině zatlačil na své hráče, kteří pak zvýšili agresivitu a my jsme se od druhé čtvrtiny s tím těžko vyrovnávali. Mrzí mě hodně situací, kdy se hráči domácího týmu dostávali do jednoduchých košů. Bylo to více méně dvojtaktové cvičení… my jsme se útočícímu hráči v obraně vyhýbali. Tomuhle počínání nerozumím. Byly to jednoznačně naše mentální chyby. Pokud zastavíme rychlý protiútok Nymburka, dokážeme na domácí palubovce o hodně víc, než jsme předvedli tady.

Na úvod druhého poločasu jste nedali několik košů a Nymburk šel do výrazného vedení. Byl toto rozhodující bod zápasu?

Myslím, že naše trápení přišlo dříve. Na úvodu druhé čtvrtiny jsme se hůře vyrovnávali s tlakem domácích. Pravdou je, že na úvod třetí čtvrtiny jsme si vytvořili tři dobré pozice, nedali jsme, ale na druhé straně jsme dostali jednoznačné dva dvojtakty. To by se nám nemělo stávat. Takové situace bychom měli zastavovat jednoznačně faulem.

Jak moc vás ovlivňovaly tři fauly Coreyho?

Určitě to hráče ovlivní. Přesto si myslím, že v některých situacích měl obětovat nedovolený zákrok k zastavení útoku Nymburka. Možná to byl jeden z faktorů, proč dávali hráči Nymburka tolik jednoduchých košů.

Zdá se, že ze hry vašich hráčů nemáte dobrý pocit. Jak se vám líbil závěr, kdy nastoupili vaši mladíci a vcelku solidně se prosazovali?

Ano, dostávali se do hezkých pozic, četli dobře hru, měli více energie a ukázali možnosti, které bychom mohli využít v příštím zápase. Díky jejich rychlosti můžeme na Nymburk vyvinout větší tlak.

Můžeme se tedy těšit v pátek na jinou základní pětku?

(úsměv) To zatím asi ne… nějaké změny bych určitě rád udělal, když to bude takhle pokračovat.

 
Ronen Ginzburg

Jak se vám líbil dnešní výkon?

Myslím, že jsme odehráli většinu zápasu dobře. Hráli jsme tak, jak jsme chtěli. To znamená, až na malé výpadky, s kvalitní obranou. Jsem rád, že jsme vyhráli, ale v pátek to bude v Pardubicích jiný příběh. Jsme profesionálové, takže k tomu přistoupíme znovu s maximální zodpovědností.

Nebyl jste před zápasem trochu nervózní? Přeci jen jsme měli desetidenní pauzu a hrozilo, že vypadneme z rytmu.

Ano, je to trochu nezvyklé v této fázi play off, ale myslím, že jsme to zvládli. Možná jen v první čtvrtině to bylo trochu neurovnané.

Co nás dnes dovedlo k výhře, co byl ten hlavní prvek?

Myslím, že to byla hlavně naše dobrá taktika. Chtěli jsme být agresivní na doskoku a v obraně, neztrácet míče a nepouštět soupeře do rychlých protiútoků. Většinu zápasu se nám to dařilo i proti tak dobrému týmu, jako jsou Pardubice.

Který moment v zápase vás nejvíc uspokojil jako trenéra?

Měli jsme ve druhé čtvrtině asi pěti šesti minutovou pasáž, kdy jsme hráli skvěle v obraně. K tomu se nám dařilo doskakovat a vyrážet okamžitě na druhou polovinu a zakončovat. V této fázi zápasu jsme Pardubicím bodově odskočili a to bylo rozhodující.

Nejlepší akce zápasu?

Bylo tam spoustu parádních akcí, těžko vybrat jen jednu. Jako kouče mě nejvíc uspokojovala obrana jako taková.

Po sedmé v řadě jsme nastříleli stovku, to je také hodně dobrý počin, co říkáte?

Samozřejmě. Je to další věc, ze které dnes můžeme mít velkou radost.

Určitě už přemýšlíte o druhém zápase. Co se vám honí hlavou před cestou do Pardubic?

Nesmíme určitě nic podcenit, bude to zase nový zápas. Na dnešek můžeme zapomenout. Pardubice budou chtít předvést to nejlepší, co v nich je. Musíme si udržet naši koncentraci a zodpovědnost v každém minutě utkání.

 
Dnes večer ještě doplníme ohlasy hráčů 
 
 
vloženo: 08.05.2013 11:06 / aktualizováno: 08.05.2013 14:19 / přečteno: 7889x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.