TOMÁŠ POMIKÁLEK V TRÉNINKU

TOMÁŠ POMIKÁLEK V TRÉNINKU

Tomáš Pomikálek se touto dobou už třetí týden připravuje na novou sezonu. Momentálně individuálně se sportovním ředitelem Michalem Ježdíkem. Po úterní tréninkové dávce jsme si popovídali o tom, jak se těší na staré i nové spoluhráče, jak se mu zvýšila konkurence v týmu a jak si užíval na dovolené.

Tomáši právě máš po individuálním tréninku s Michalem Ježdíkem, takže jak vidno, dovolená už je pryč. Přitom do začátku setony ještě nějaký čas zbývá. Popiš nám, jak teď trávíš svoje dny?

Ano, dovolená je pryč a už třetí týden trénuji s panem Ježdíkem. Je tam hodně střelby, hodně pohybu, změn směru, je to zaměřené na rychlost nohou, kotníky, cit v rukou, balanc. Prostě celkově na obratnost.


Máš pocit, že forma stoupá?

Předtím jsem odložil míč na delší dobu, takže teď to jde, myslím si, každým dnem nahoru. První týden tu se mnou byli i kluci a na poprvé jsme jen čekali, když někdo kopne do míče nebo netrefí koš, abychom se mohli sobě navzájem smát. Ale teď už to začíná být trochu basketbalové a doufám, že to bude pořád lepší a lepší.


Teď už jsi tu z týmu sám?

První týden tu se mnou trénovali Vojta Hruban a Jiří Welsch, protože ti se zase připravovali na reprezentační soustředění. Pak odjeli a od té doby jsem tu dva týdny sám s panem Ježdíkem.


Kolik hodin denně v hale trávíš?

Chodím pětkrát týdně. Každý den mám hodinu intenzivního tréninku a k tomu čtyřikrát týdně chodím před nebo po tréninku na hodinu do posilovny.


Jak si strávil dovolenou?

Nejdřív jsem byl dlouho doma a s kamarády z Liberce. Pak jsme jeli s přítelkyní zase k ní domů do Trutnova. Chvili jsme byl i tady a pak jsme jeli na dovolenou na devět dní na Kapverdské ostrovy, což je v Atlantiku kousek od Senegalu. To bylo úžasné, taková klidná dovolená, nic akčního. Do nejbližšího městečka jsme večer radši nechodili, protože to nebylo bezpečné, takže se vyplatilo radši zůstat v resortu. Nádherné moře, velké vlny, super jídlo... To já mám rád.


Zasurfoval sis?

Ne to jsem nezkoušel, i když tam jsou na to podmínky a lidi tam hodně jezdí jak na surfu, kitesurfu i windsurfu. Viděli jsme tam i nějaké soutěže, ale k tomu jsem se nedostal.


Někdo nemůže být bez pohybu ani na dovolené. Chodil jsi po ránu běhat, nebo jsi tam úplně vysadil?

Já beru dovolenou jako hlavní část mého odpočinku. Tam já se jezdím opravdu jen vyležet, nabít se sluníčkem a vědět, že nemusím dělat vůbec nic, co nechci. Předtím jsem se pořád udržoval, ale na dovolené to všechno na devět dní vypustím. Pak přijedu a jdu rovnou do tréninku.


Určitě jsi sledoval, jak se rodí nový tým, jak přicházejí noví hráči ze zahraničí. Co na to říkáš?

Myslím si, že by to mělo být dobré, mám z toho takový pocit. Měl jsem tu čest hrát proti Simmonsovi ještě za Děčín, takže vím, čeho je schopný. Navíc vím, co všechno získal loni za ocenění v Samaře. To je asi jedna z největších posil.


A zároveň tvůj největší konkurent, když pomineme české kluky. Co na to říkáš na to, jak se ti zvedla konkurence v týmu?

No … (zamyslí se). Já, Vojta a Pali jsme zůstali a do toho přišel Tre, takže konkurence na mojí pozici hodně hodně naroste. Zatím jsem se na něj nikoho z kluků, co si ho tu pamatují, neptal. Počkám si, až ho uvidím na vlastní oči a udělám si obrázek sám. I když tuším, jak kvalitní hráč přichází.


A co říkáš na další posily?

Scottieho Reynoldse a Dylana Page vůbec neznám, ale Rašida Mahalbašiče si pamatuju, když jsme hráli ještě za dvacítky. Je jen o něco málo mladší než já. Získal tehdy MVP celého turnaje a pamatuju si zápasy, kdy měl kolem 22 bodů a 25 doskoků na zápas. Takže to sbírá neuvěřitelně a na toho se také těším. Loni se prosadil v Eurolize, takže jsem na něj zvědavý. Koukal jsem euroligové statistiky také u Dylana Page a 15 bodů za zápas je hodně solidní průměr. Myslím, že Radovi Rančíkovi přijde slušná konkurence, ale on se s tím popere. Celkově to vypadá, že minimálně co se týče posil, jsme udělali krok dopředu. My se od nich zase můžeme jenom přiučit a může nám to jenom pomoct.


Co říkáš na nového trenéra Kestutise Kemzuru a jak si myslíš, že se pod ním změní herní projev Nymburka?

My už jsme se s ním potkali s Vojtou a s Jirkou, když jsme tu trénovali. Byl se na nás podívat a určitě z toho mám dobrý pocit. Myslím si, že budeme hrát tvrdý basket. Přeci jen je to Litva a tam jsou tím známí. Bude to fyzicky náročnější, ale bude to stát za to. Těším se na to. Zároveň vím, že můžu očekávat intenzivnější tréninky a přípravu jako takovou. Beru to jako dobrou možnost se pod litevskými trenéry hodně posunout.


Sezona začne zostra kvalifikací o Euroligu ve Vilniusu, kde v místním Rytasu hlavní kouč i jeho asistent Robertas Kuncaitis v minulosti působili, takže pojedete bojovat na jejich půdu. Jak se na tuto událost těšíš?

Jsem na to zvědavý. S Rytasem se můžeme potkat až ve finále, takže věřím, že bychom mohli mít kvůli našim trenérům i nějakou podporu od domácích fanoušků. To by bylo příjemné mít takovou malou výhodu. Jinak při samotném turnaji se může stát opravdu cokoliv. Je to o jednom zápase, který se komukoliv nemusí podařit. V každém utkání půjde o všechno, takže nebude na co se šetřit.

 
vloženo: 30.07.2013 18:51 / přečteno: 9273x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.