PŘILÁKAJÍ TRENÉŘI LITEVSKÉ DIVÁKY?

PŘILÁKAJÍ TRENÉŘI LITEVSKÉ DIVÁKY?

Jak jsme již informovali, kvalifikace o Euroligu se bude hrát v litevském Vilniusu. Domů se tak podívá trenérské trio Nymburka s hlavním koučem Kestutisem Kemzurou v čele.

Navíc jak on, tak i jeho asistent Robertas Kuncaitis v minulosti působili v Lietuvosu Rytas, v jehož Siemens Areně pro 11 000 fanoušků se kvalifikace bude hrát. Kestutis Kemzura však odmítá, že by na přelomu září a řijna vyrazil do své domoviny na návštěvu za příbuznými. Fakt, že se bude hrát ve Vilniusu, nebere nijak emotivně.


Věří však, že si Nymburk získá kvůli svým trenérům podporu litevských fanoušků. Až na jednu výjimku. Tou by byl případný vzájemný zápas. Na ten může díky losu dojít až ve finále. “Bude pro mě čest hrát před domácím publikem, ale nyní jsem na druhé straně, takže je jasné, za koho bojuji,” uvedl litevský kouč Nymburka.


Kemzura však připouští, že jeho tým může být pro domácí diváky zajímavý. “Doufám, že na nás diváci přijdou, když máme litevské trenéry. Je ale těžké odhadovat to dopředu. Rozhodně dorazí naše rodiny a přátelé. Pokusíme se všem ukázat to nejlepší, ale každý ví, jak silní soupeři tam budou,” předeslal.


Banvit, který nás čeká v prvním kole, je opravdu dobrý tým. Možnosti jeho rozpočtu někde jinde, než ty naše. Přesto věřím, že budeme mít tým dost silný na to, abychom šli dál. Stát se může všechno. Je to o jednom zápase. Kdo v ten den bude lepší, postoupí,” narážel Kemzura na formát kvalifikace, ve které jedna prohra znamená konec snu o Eurolize. “Je to specifický turnaj. Jediná porážka znamená konec. Bude to velmi velmi těžké.”


Domácí prostředí bude stavět do role favoritů na postup domácí Rytas. “Budou mít mnohem větší podporu než ostatní týmy. Dodá jim to extra energii. Nemůžu ale říct, jestli to bude rozhodující faktor pro postup. Favoritů bude víc, třeba Chimki Moskva, ale Rytas bude určitě jedním z nich,” dolal nymburský lodivod.

 
vloženo: 25.07.2013 15:26 / aktualizováno: 25.07.2013 15:41 / přečteno: 9174x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.