TWEETYHO NEJLEPŠÍ ROK

TWEETYHO NEJLEPŠÍ ROK

Je tu další díl seriálu k desátému titulu. Americký point guard Demond „Tweety“ Carter se sice v Nymburce „ohřál“ pouze jednu sezonu, přesto se ale zapsal do dějin klubu. Byl důležitou součástí týmu, který získal historický desátý titul v řadě. Možná ještě silnější stopu, než nechal sympatický Tweety tady, ale nechal Nymburk v něm.

„Až si jednou vzpomenu na tuhle sezonu, moje první myšlenka bude, jak mě tu všichni přivítali s otevřenou náručí. Jsem rád, že jsem tu mohl hrát a že jsme s týmem získali desátý titul. Vždycky je dobré mít z kariéry nějakou trofej a díky Nymburku se mi tohle splnilo,“ řekl Tweety během mistrovských oslav na konci května.


Šestadvacetiletý rodák z New Orleans nepatří mezi uzavřené povahy. V komunikaci často překvapoval svou otevřeností. Neustále rozdával úsměvy na všechny strany a byl pro každou legraci, čímž si vysloužil sympatie okolí. Prý to byl ale také odraz toho, jak v pohodě se tady cítil.


„Sezona v Nymburce byl jeden z nejlepších roků mé kariéry. Každý, koho jsem se dopředu ptal, mi to tady doporučoval. Kromě basketbalu jsem si tady užil spoustu zábavy kolem. Všichni tu na mě byli hrozně přívětiví, komunikace probíhala s každým otevřeně. Byl to opravdu dobrý rok v mé kariéře.“


Jeho veselá povaha přitahovala i děti. Často byl vidět po nymburských chodbách, jak "blbne" s malými potomky svých spoluhráčů. „Děti mám rád. Je s nimi legrace, pořád něco zkouší. Myslím, že já jsem pro ně zábavný i proto, že jsem menší a nemusí na mě koukat tak vysoko,“ smál se pouze 180 cm vysoký rozehrávač.


Tweety byl jako vždy otevřený i když byl dotázán, jak se mu líbí české holky. „Jsou moc pěkné. Je snadné se s nimi dát do řeči. Jsou hodně komunikativní a také mi usnadnili se tu adaptovat. Určitě bylo zábavné jich tu pár poznat. Kamkoliv jedete, kultura je odlišná, lidé jsou různí i holky jsou jiné. Česko patří zrovna k těm zemím, kde si všechny tyto věci užíváte.“ usmíval se bezelstně.


Jestli jednou Tweety nastoupí proti svým bývalým spoluhráčům, určitě se s těmi, co zná, bude srdečně zdravit. „Když taková situace nastane, bude to zábava se zase potkat a pokecat se všemi, se kterými jsem vyhrál český šampionát. A na hřišti budu očekávat, že Nymburk bude jako vždy těžký soupeř, který dá každý rok dohromady výborný tým a který jde do každého zápasu s cílem ho vyhrát, ať už nastoupí proti komukoliv."

 
vloženo: 29.07.2013 10:00 / přečteno: 9408x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.