DVACÍTKA JE KOMPLETNÍ

DVACÍTKA JE KOMPLETNÍ

Sestava týmů VTB ligy je kompletní. Dvacátým účastníkem ligy se stal zástupce z Volgogradu, který hraje pod názvem „Rudý říjen“.

S tímto klubem bychom se mohli potkat až ve druhé části soutěže, za předpokladu, že se my i Rudý říjen probojuje do play-off a pavouk umístění nás svede dohromady. Volgogradští totiž budou v základní části startovat ve skupině B.

 

Pro tým, který byl založen v roce 2012 a v loňské sezoně startoval ve druhé nejvyšší soutěži Ruska v Superlize, to je velký úspěch. Zvlášť potom, co skončil na 12 místě Superligy. Nicméně vedení klubu dokladovalo splnění všech podmínek pro start ve VTB lize. Garance poskytla Alfa-Banka, která pomůže klubu naplnit rozpočet ve výši 320 miliónů rublů (v přepočtu na české koruny je to necelých 200 milónů). Dále byly předloženy záruky regionální správy o vytvoření basketbalové infrastruktury a také byla dána záruky televize „RTR – Volgograd“, že všechny domácí zápasy budou vysílány.

 

V minulé sezoně byli v kádru Volgogradu velice dobří hráči. Licholitov byl druhým nejlepším střelcem Superligy (17,3 bodů/zápas) a nejlepší na doskoku (12,1 doskoků/zápas), Bojko (UKR) byl šestým nejlepším střelcem (15,2) a Komisarov devátým (14,2). Tři zástupce v TOP10 střelců Superligy neměl žádný jiný tým.  

 

Ze zprávy o přijetí Volgogradu za člena VTB panovala na stránkách klubu velká spokojenost. Citujme z jejich stránek:

Po dlouhé a usilovné práci prezidenta klubu Dmitrije Gerasimenka a týmu jeho lidí, se sen změnil ve skutečnost. „Něco takového ve Volgogradu dlouho nebylo,“ řekl Dmitrij Gerasimenko: „Stane se to novým a silným impulsem na vývoj nejen basketbalu, ale i dalších sportů v našem regiónu
 
vloženo: 24.07.2013 09:54 / přečteno: 8601x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.