TŘETÍ IZRAELEC DO PARTY

TŘETÍ IZRAELEC DO PARTY

Na období povánočního drilu se do Nymburka dostavil i třetí z izraelské trenérské sestavy Guy Gafni. Odborník na fyzickou přípravu tu byl proto, aby po šestidenní pauze opět nastartoval kondici hráčů před nadcházejícím těžkým herním obdobím po Novém roce.

Kolikrát v sezoně dorazíte z Izraele a jakou to má souvislost s momentální fází sezony?

Poprvé jsem tu byl před sezonou měsíc a půl, tedy po celou letní přípravu, zapracovat na fyzickém vyladění týmu na nadcházející dlouhý ročník. Celé to nastartovat. Pak jsem tu nyní po vánoční šestidenní pauze, abych viděl kondiční stav mužstva. Abychom s kouči poznali a vyhodnotili, co každý hráč potřebuje. Jde o to udělat dobrou fyzickou přípravu na nadcházející část sezony. Měli jsme pět těžkých tréninků v řadě. Pro hráče to bylo tvrdé, ale to bylo účelem. V plánu je ještě jedna návštěva v únoru.


Lze za tu krátkou dobu vidět výsledky?

Musíme být chytří, nechceme nikoho přetížit, nechceme zranění. Na druhou stranu hráči jsou po celou sezonu dobře trénovaní a ani během těch šesti dní nikdo z nich úplně nevysadil. Proto jsem je shledal ve velmi dobré kondici i po Vánocích. Všichni jsou zdraví. Teď jde o to, aby v tom stavu vydrželi. V únoru znovu uvidíme, jak na tom jsou.


Co mladí hráči, jak jsou na tom oni?

To je specifická kapitola, protože u nich dochází ještě ke kondičnímu i svalovému růstu, na rozdíl od starších hráčů. Mluvím konkrétně o Martinu Peterkovi a Matěji Svobodovi. Pro mě je důležité vidět, jaký pokrok za poslední tři měsíce udělali. Martin má za sebou velmi dobrý proces. Hodně se zlepšil, ztratil procenta tuku, je rychlejší. To je dobré vidět, že práce má výsledky a hráči se vyvíjí správným směrem.

Jak těžké je udržet hráče ve skvělé kondici v době, kdy tu nejste? Jak to probíhá?
Základ všeho je, že hrají hodně zápasů. Nejde proto dělat stejné věci, jako v přípravě. Potřebují hlavně kvalitní odpočinek a regeneraci. Takže během sezony chceme hlavně zabránit zraněním a posilujeme. Není to tolik o běhání a nabírání kondice, protože toho mají hráči v zápasech hodně. Jsem v neustálém kontaktu s trenéry a řešíme, co který hráč potřebuje. S Orenem Amielem si voláme minimálně dvakrát do týdne. Oren mě seznámí s programem a pak řešíme, jestli je potřeba tady trénink přidat, či ubrat. Není to optimální, ale funguje to. Začátek sezony jsme měli skvělý. Je vidět, že hráči jsou připraveni dobře. Sezona je ale ještě dlouhá, přijde náročné období, po které musíme hráče udržet v co nejlepší kondici.

Jak jste se dostal ke spolupráci s Nymburkem?
V Izraeli jsem pracoval s dorosteneckými reprezentacemi a s Ronenem Ginzburgem a Orenem se dobře známe. Že jsem v Nymburce, byl přirozený vývoj věcí.

Basketbal není vaší jedinou specializací. Povězte nám něco o té druhé.
Trénuji jeden z největších světových tenisových talentů, kterým je Izraelec Yshai Oliel (16). Mimo jiné jednou do roka také trénuje a hraje za Spartu.  Můj cíl je jeho dlouhodobý fyzický rozvoj, což jsem ostatně vystudoval společně s biomechanikou. Tomu se věnuji jak v basketbale, tak i v tenise. Na tyto sporty mám specializaci.

Jak vysoko ve své kariéře stavíte angažmá v Nymburce?

Velmi vysoko. Nymburk hraje VTB ligu, kterou hrají špičkové týmy, některé z Euroligy, další z Eurocupu. Je to ten nejvyšší evropský level. V týmu je mnoho českých reprezentantů. Všechno je na odpovídající úrovni. Hráči napříč všemi věkovými spektry tu na sobě tvrdě pracují, jsou to špičkoví profesionálové a sportovci. Všichni chtějí být nejlepší a je to znát na každém tréninku. To je pro mě skvělé. Byl jsem překvapený, jak rádi mě tu hráči vidí, protože vědí, že jim můžu pomoci.
 
vloženo: 30.12.2015 18:59 / přečteno: 7890x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.