BENDA: ŠPATNĚ JSME SE NEROZBĚHLI

BENDA: ŠPATNĚ JSME SE NEROZBĚHLI

Do osudu zápasu se výraznějším způsobem zapsali Petr Benda, Vojta Hruban a Tomáš Teplý. Na jejich pocity jsme se zeptali krátce po utkání.

Obrázek

Petr Benda neměl proti typickým pivotům Roseborovi, Jelínkovi a Mickelsonovi, který byl po utkání zvolen hráčem zápasu, jednoduché. Trenér Růžička o tom hovořil už před zápasem, že vidí jejich lepší potenciál právě pod košem, kde má oproti Nymburku klasické pivoty. Nakonec se Petr prosadil 13 body a byl naším čtvrtým dvouciferným střelcem, to vše na 26 minut.


Dneska jsme nehráli tak agresivně na obranné a útočné polovině, jak bychom chtěli a měli. To rozhodlo o tom, že utkání bylo 25 minut vyrovnané. Do poločasu jsme měli i horší střelbu za dva i za tři body.

 

Byl problém už od začátku?

Ne, utkání jsme špatně nerozběhli, bylo to o nějakých deset bodů, ale pak jsme se zasekli. Dobře jsme najížděli, ale chtělo to možná vyhodit ven a najít volnějšího hráče. Někdy jsme to hnali příliš na sílu do dvou hráčů a oni ze zisku chodili rychle dopředu.

 

Byla jedinou chybou horší rozhodnutí při hře v podkošovém prostoru?

Také jsme dobře nepokryli jejich střelce z dlouhé vzdálenosti, ať je to Pavel Slezák nebo Tomáš Teplý. I když lepší obrana na perimetru by vedla že by míče směřovaly na pivoty, kteří si se situací mnohokrát poradili dobře.

 

Co tedy v zápase rozhodlo?

Druhých pět minut třetí čtvrtiny. Tam jsme začali být trochu důraznější v zakončení i v obraně a hned to vypadlo lépe. Poslední dobou nemáme v české lize úplně pohodové výsledky. Je to naše chyba, musíme být připraveni i na českou ligu lépe.     

 

Obrázek

Vojtěch Hruban byl jedním z hráčů, kteří ve třetí čtvrtině zatáhl za akcelerátor našeho útoku. Dal dvě trojky, přidal smečovaný koš, nějaký zisk a tím nabudil jak své spoluhráče tak hlavně publikum, které už bylo do té doby trochu vývojem zápasu překvapeno.

 

Dneska to nebyl moc hezký zápas na koukání. Svitavy nám daly docela zabrat.

 
Bylo to nečekané?

Jak jsme nehráli s plnou koncentrací s úplným drivem, jak bychom měli, tak mě to ani nepřekvapilo. Soupeř hrál v pohodě, občas si pomohl nějakou těžkou střelou a držel se na dosah. My jsme dvakrát zapnuli, vytáhli obranu, nutili jsme je ke ztrátám, které jsme dokázali dostatečně využít. Ve třetí čtvrtině jsme odskočili do náskoku nějakých patnácti bodů, který už jsme si už dokázali ohlídat.

 

Náskok se ale nezvyšoval?

Ano, nenarůstal. Soupeř se nenechal nepovedeným úsekem zlomit a měl i dobré dalekonosné pokusy. Takže utkání bylo dneska takové upracované, ale i takové zápasy se prostě hrají. Naše povinnost byla vyhrát, to se povedlo, i když to nebylo nic přesvědčivého.

 

Obrázek
Tomáš Teplý už byl jedním ze strůjců velice vyrovnaného zápasu před několika lety, kdy se rozhodovalo až v prodloužení. I tehdy nás ničil trojkovou střelbou. I v sobotu proměnil 4 trojky ze sedmi pokusů a po Pavlu Slezákovi byl s Mickelsonem druhým nejlepším střelcem svého týmu.
 

Každý hráč se chce proti nejlepšímu české ligy trochu vytáhnout a jsem rád, že pomohl týmu nějakými body. Dneska jsme uhráli dobrý výsledek a teď jdeme do dalšího zápasu.


Pomůže vám lichotivý výsledek v dalším pokračování ligy?

Jeli jsme sem s tím s přáním nepropadnout. Těžko asi v Nymburce pomýšlet na vítězství a každý, kdo s Nymburkem hraje, chce uhrát co nejlepší zápas. I v osmi lidech jsme byli domácím dobrou konkurencí. Myslím, že nás výkon proti Nymburku posune dopředu v zápasech, které jsou z hlediska postavení v tabulce ještě důležitější.

 

Souhlasíte, že sedm minut rozhodlo zápas?

Proti Nymburku se musí hrát koncentrovaně celých 40 minut. Když má soupeř Nymburka výpadek 3-4 minuty, oni rychle doskočí míč, valí rychle dopředu a padá jeden koš za druhým. Navíc když jsme jim pomohli ztrátami k lehkým košům. Oni vás během pěti minut předjedou o 15 bodů a je po zápase.

 

Bylo to ztrátou koncentrace nebo se Nymburk vybičoval?

Těžko říct. Nemyslím si, že by nás až tak moc nutili domácí ke ztrátám, spíše to přičítám ztrátě naší koncentrace.
 
vloženo: 23.01.2017 08:24 / přečteno: 7753x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.