SEDMÁ VÝHRA V NBL

SEDMÁ VÝHRA V NBL

Zápas proti mmcité Brno se rozhodoval ve dvou fázích. Po uklidňujícím náskoku z první čtvrtiny (22:8) jsme ve třetí čtvrtině (34:15) definitivně poslali utkání nejen k očekávanému průběhu ale i rozdílu ve skóre. Nymburk - Brno 96:63.

V utkání měli hosté solidní vstup a první pokusy ukázaly, kdo je v Brně od střílení bodů. První koš utkání dal Tomanec a po chvíli našel za clonou chvilku prostoru Sullivan a jeho střelecký pokus ani nerozvlnil síťku. Psal se začátek třetí minuty a hosté naposledy vedli. Geno Lawrence trojkou vrátil vedení na naši stranu hned z následujícího útoku. Díky výborné obraně, kterou jsme vytahovali až za půlící čáru, jsme neustále tlačili na brněnské hráče. Ti pak po zbytek první čtvrtiny především pálili z dálky. Vzhledem k absolutní převaze na doskoku (v poločase 29:10) jsme týmu, který je nejlepší v lize na útočném doskoku, nedovolili žádné body z druhé šance. Za sedm minut první čtvrtiny dalo Brno už jen tři body a náskok vyrostl až na 14 bodů. Na podobné výši se pohyboval i na úvod druhé čtvrtiny. Jen druhá pětiminutovka se nám povedla méně. Mnoha fauly kouskovaná hra nám nesvědčila. Do zakončení se tlačil Primorac, z dálky pálil dobře Jan Kozina, který hrál hodně odvážně, nějaké body přidal i z nájezdů Sullivan. Náskok se ztenčil na deset bodů a hra se opticky vyrovnala.

 

Do druhého poločasu jsme nastoupili s trochu jinou agresivitou než na konci prvního poločasu. Hosté se rozbíjeli o naši obranu a byli nuceni střílet z těžkých pozic často až v posledních sekundách limitu na postupný útok. Naopak naši hráči s lehkostí přenášeli míč na útočnou polovinu, kde dobře kombinovali. Bodovou smršť načal trojkou oslavenec Martin Peterka a další body přidali jeho spoluhráči Lawrence, Benda nebo Diggs. Už po dvou minutách a našem úseku 9:0 si musel impulsivní trenér Jakara vzít oddechový čas. Po něm se trefil za tři body Jan Tomanec a z trestných hodů Sullivan, ale na naší straně kontroval dvěma koši Petr Benda, který těžil z výborných přihrávek Gena Lawrence. Pak přišel vynikající ofenzivní úsek Jaromíra Bohačíka, který byl před vstupem do druhého poločasu na dvou bodech, ale po třiceti minutách už byl nejlepším střelcem s 15 body. Nejprve z lehkostí z pravého rohu zacílil dvě trojky, i když především u té první nedostal moc povedenou přihrávku a chvíli musel zpracovat míč. Pak se Boči blýskl blokem na Sullivana, kterého bránil. Jaromírovo one man show na chvíli přerušil dvěma pěknými koši Martin Kříž, koš přidal i Diggs, ale závěrečnou tečku udělal opět trojkou Jaromír Bohačík. Vedli jsme o 29 bodů po čtvrtině, kterou jsme vyhráli 34:15.

 

Poslední čtvrtina už trochu ubrala z našeho útočného snažení. Na straně hostů se rozehrál Kereselidze, na naší straně přidával trojky Kendrick Ray a po první ve čtvrté čtvrtině se náskok vyhoupl na 35 bodů. V závěru sbíral body Boris Barač střelami z různých pozic včetně v Kooperativa faktoru hodnocených smečovaných košů. Do Borisovy jednolité desetibodové šňůry zasáhl ke konci utkání jen trojkou Ray. Po třech stobodových výsledcích na domácí palubovce se nám čtvrtou přidat nepodařilo, ale to nic neznamená. Při vší úctě k soupeři i soutěži, daleko důležitější utkání nás čeká v úterý v lize mistrů. Od půl sedmé přivítáme Oostende.

 

Body: Bohačík 15 (střelba z pole 6/7), Barač 12 (7 doskoků), Ray a Peterka 12, Diggs 11 (10 doskoků, 8 asistencí, 4 zisky), Benda 11 (5 doskoků), Vyoral a Lawrence 6, Pumprla 5, Kříž 4, Hruban 2 - Sullivan 15, Tomanec a Kereselidze 11, Primorac 10, Kozina 8, R.Pumprla 6, Jedovnický 2, střelba za 2 body: 45/30:28/14, trojky: 21/9:27/8, TH: 19/9:20/11, doskoky: 51:19, asistence 22:12, ztráty: 14:17, zisky: 11:9, fauly: 21:20, čtvrtiny: 22:8, 21:25, 34:15, 19:15

 
vloženo: 12.11.2017 09:48 / přečteno: 7654x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.