ZA PŮLKOU STUPŇOVALI SÍLU OBRANY

ZA PŮLKOU STUPŇOVALI SÍLU OBRANY

Na zápas proti Rytasu jsme se ještě podívali se dvěma hráči a dvěma bývalými hráči Jiřím Zídkem a Petrem Welschem. 

Lukáš Palyza

Ze zápasu je mi smutno. Výborně jsme začali, ale soupeř se poté rozehrál a ukázal svou nespornou kvalitu, která je euroligová. Hráli tvrdý basket, výbornou obranu a k moc akcí nás nepustili. Třiadvacet ztrát vypovídá, že nás v obraně slušně tlačili. My jsme se mohli opřít o hru pivotů, kteří hráli slušně, dali body, bohužel z perimetru se nikdo moc nepřidal.

Co nám chybělo v útoku?

Větší klid a přehled. Bylo to způsobeno jejich nátlakovou hrou. Nenechávali nás lehce přihrát, presovali nás po celém hřišti a svou agresivitu stupňovali po přechodu půlící čáry. Od střelců neodstupovali, pick and roll ubránili ve dvou lidech

Byli dobře takticky připraveni nebo dokázali dobře reagovat na naše útočné systémy?

Myslím, že byli na naše útočné systémy dobře připraveni. Když jsme zahlásili signál, najednou se přeskupili a můj obránce se postavil tak, abych nemohl běžet tam, kam bych měl.   


Rado Rančík
Co se stalo od druhé čtvrtiny s týmem?

 Udělali jsme spoustu ztrát a chyb v útoku. Nehráli jsme dostatečně týmově, musíme míč lépe rozhazovat, abychom se dostali do jednodušších pozic, než jsme byli. Také jsme si nepohlídali útočné doskoky soupeře, celkem jich zaznamenali třináct.

Jak se vám hraje v Tipsport aréně?

Po nás, kteří jsme hráli už v minulých sezonách i v České republice ve velkých halách, to není novinka. Jsem rád, že dnes přišli diváci, především naši věrní fanoušci z Nymburka a děkuji jim, že nás přišli podpořit.

Dopadla konfrontace s euroligovým týmem podle vašich představ?

Člověk si nesmí připustit, že hraje proti euroligovému týmu. Předně hrajeme proti lidem, kteří také mohou hrát špatně. Bohužel v tomto měření sil jsme hráli špatně my.

Vašim cílem je hrát Euroligu a toto by mohlo nastavit zrcadlo možností?

Ke konkurenceschopnosti v také lize máme v tento okamžik ještě hodně daleko.


 

Jiří Zídek – místopředseda ČBF, první hráč český hráč v NBA, bývalý hráč řady evropských týmů i Nymburka

Měli jsme dobrý vstup do utkání. Po posledních zápasech, které jsme těsně prohráli, to byl dobrý počin. Potom Rytas ukázal svou kvalitu. Je to tým, který má deset plnohodnotných hráčů, všechny posty má zdvojené. Jejich hra měla systém, dařila se jim střela z dálky. Omar Cook (rytasský rozehrávač – pozn.) je jedním z nejlepších organizátorů hry, který působí v Evropě. Jeho přínos pro družstvo je velice velký. Mám naopak střední rozehrávač chyběl a díky tomu jsme se dostali do ještě složitější situace.

V čem jsme za Rytasem nejvíce zaostávali?

Evidentní to bylo na doskoku. Třináct útočných doskoků je příliš. Potom jsme měli velké problémy v organizaci hry. Naše hra bylo hodně čitelná. Clona a seběhnutí se často opakovaly, a jakmile to soupeř pokryl, nic dalšího nepřišlo.

Tedy větší problémy jste viděl v útoku?

Ano, chyběl pohyb míče, hra nebyla tolik týmová a nebylo tak těžké nás ubránit.

 

Petr Welsch – bratr Jiřího, bývalý reprezentant, hráč mj. Pardubic, Nového Jičína

Já jsem viděl až druhou polovinu a bylo na našich vidět, že byli deset dní na cestách a že hráli už asi osmý zápas během pár dní. Neviděl jsem energii, chyběla tomu šťáva. Především to bylo vidět v útoku. O mnohém svědčí i to, že Lietuvos vystřelil dvakrát více střel než Nymburk. Kdyby Nymburk vystřelil stejně a alespoň polovinu proměnil, je to nejméně dvacet bodů a mohl být v kontaktu.

Co chybělo v útoku?
Chyběl pohyb každého hráče. Všude byli o krok později, všude skákali o 10 cm méně a dneska hodně chyběl druhý rozehrávač. Točilo se na tom postu hodně hráčů, ale nikdo z nich nedokázal hru efektivně řídit. 
 
vloženo: 11.11.2013 14:20 / přečteno: 9158x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.