NA ÚVOD VÝHRA

NA ÚVOD VÝHRA

Nymburk si v prvním zápase sezony poradil s polskou Zielonou Gorou 66:62. V prvním poločase byl lepším týmem, ale po přestávce se vytratila lehkost a také kvůli celkově 19 ztrátám dovolil soupeři vyrovnat. Vyrovnanou koncovku však díky koši hodně vytěžovaného Matěje Svobody zvládnul. (doplněny fotografie a VIDEO)

Z reprezentantů už byli kouči Kemzurovi k dispozici Pavel Houška a Tomáš Pomikálek. Fanoušci naopak neviděli poprvé v akci Christiana Burnse a na lavičce vedle něj seděl i Tre Simmons. Oba nehráli kvůli lehkým zdravotním problémům. Na soupisce byl i Luboš Bartoň, do hry ale také nezasáhl.


První body sezony poslal ze strany z odskoku Rado Rančík a předznamenal výborný vstup Nymburka do zápasu. Když po třech a půl minutách prohnal síťkou trojku, vedl už domácí tým 10:0. Pak ale bohužel z palubovky odkulhal Darius Washington, který sezonu na rozehrávce zahájil a už měl na kontě také jeden úspěšný tříbodový pokus. Do hry už se s výronem nevrátil.


Nymburk pak začal trochu ztrácet pod košem, což kouč Kestutis Kemzura řešil prvním nasazením největšího muže sestavy Garretta Stutze. Mladý Američan obranu vyztužil a sám rychle přidal čtyři body, kterými po delší době opět posunul nymburské skóre. Soupeř ale úvodní nápor domácích zachytil a držel se na dostřel. První čtvrtinu však utnul trojkou téměř s klaksonem Tomáš Pomikálek a Nymburk po ní vedl 22:14.


I druhá část začala jako ta první nymburským náporem. Velmi dobře si pod košem počínal Garrett Stutz a výbornou formu si z reprezentace přivezl i Pavel Houška. Po jeho trojce už bylo vedení třináctibodové. Dobře se ukazoval také Matěj Svoboda, který odehrál za áčko svou rekordní půlhodinu. Například ziskem míče v obraně, který zužitkoval brejkem a parádní smečí. O chvíli později si připsal útočný doskok a hned poslal míč Dereku Raiviovi na perimetr. Americký rozehrávač tak mohl dát svou první trojku za Nymburk.


Ale ani Zielona Gora v útoku nezahálela. Její hru dobře řídil americký rozehrávač Steven Burtt, který v létě do polského týmu přišel z Petrohradu. Soupeř se snažil rychle posouvat míč a hledat volné střelce, což se mu dařilo, naštěstí časté tříbodové pokusy nebyly přesné. Nymburk tak vedl v polovině zápasu 41:30.


Po pauze ale začala Zielona Gora trestat nymburské ztráty. Trápení v útoku narůstalo a výsledkem bylo pouhých devět bodů za třetí čtvrtinu. Nymburku se přesto podařilo udržet těsné vedení, přestože i soupeř byl krátce bodově nahoře.


Ani závěrečná desetiminutovka však nenabídla zlepšení. Nerozehranost byla znát na obou stranách, paradoxně s přibývajícími minutami ještě narůstala. Nymburku se však podařilo vyhrát, přestože dal za druhý poločas pouze 25 bodů. Na rozdíl od Zielony Gory se mu za remízového stavu povedla poslední akce, kterou zakončil Matěj Svoboda. Rado Rančík pak vše završil dvěma proměněnými šestkami.


Ve fotogalerii najdete snímky ze zápasu proti Zielone Goře a také několik akcí ve videogalerii  

 
vloženo: 30.08.2014 13:41 / aktualizováno: 31.08.2014 22:39 / přečteno: 9017x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.