PODPISY A SELFIE

PODPISY A SELFIE

Jako po vyhraném mistrovství si připadali hráči nymburského týmu po úterním tréninku. Dobrou čtvrthodinku se pak „museli“ podepisovat a fotit.

Jak je to možné? Se souhlasem trenérského tandemu se byli na trénink podívat účastníci soustředění basketbalového klubu při pražskému gymnáziu PORG. Soustředění jedenácti až sedmnáctiletých hráčů a hráček vedl Rostislav Měch. Ti z vás, kteří máte historii nymburského klubu v malíčku, se můžete upamatovat, že Rosťa Měch byl na soupisce nymburského A-týmu v Mattoni NBL sezony 2000/01, tedy úplně první sezony v dějinách klubu v nejvyšší soutěži. Na části tréninku se byl podívat i Ondra Říhovský, další hráč z prvopočátků nymburské cesty ke dvanácti titulům. Ten je v Nymburce na soustředění pro změnu s mladými tenisty.

 Rosťa Měch - Ondra Říhovský - Vráťa Šístek
Rosťa Měch - Ondra Říhovský - Vráťa Šístek

Jak jsme vás v minulém článku na webu informovali, úterní podvečerní trénink byl prvním oficiálním, ale tým se už začal připravovat společně minulou středu. Nejprve to byli mladší hráči, ke kterým se od úterý měli přidat i Američané, kteří přiletěli o víkendu. Basketbal je ale jako droga a všichni čtyři zámořští hráči se do přípravy zapojili už v pondělí.

 

Na prvním oficiálním tréninku tým nebyl pochopitelně kompletní. Chyběli reprezentanti a to nejen čeští, ale také Maxime de Zeeuw, který se připravuje s belgickým národním výběrem. Kromě kmenových hráčů A-týmu se s družstev připravují i Jozef Senohradský a Vojta Rykl, kteří budou v příští sezoně nastupovat v první lize za béčko. Trénink podle plánu vedl asistent hlavního kouče Oren Amiel, ale headcoach Nymburka a současně i reprezentace ČR Ronen Ginzburg využil volného dne v přípravě nároďáku a přijel na „inspekci“.

 

Trénink se nijak nelišil od zaběhnutých pravidel – rozcvičení, nácvik hry jeden na jednoho, střelba. Vzhledem k dostatečnému počtu hráčů došlo i na krátkou hru pět na pět. „Příjemné zpestření předsezonního tréninku,“ pochvaloval si Tomáš Pomikálek. Možná trochu i přítomnost diváků v hledišti ještě více vybízela hráče k efektním zakončením. Při smečích Juliana Vaughna nebo Tomáše Pomikálka to na tribuně jen zahučelo a když jedna z útočných akcí skončila alley-oop, ozval se i potlesk. A tleskalo se i na konci devadesátiminutového tréninku.

Fronta na podpis před Tomášem Pomikálkem 
Fronta na podpis od Tomáše Pomikálka

Když pak trénink oficiálně skončil, neváhali studenti gymnázia v hledišti a přišli za hráči na palubovku. Ti se pak museli podepisovat na míče, trika, ruce, papírky i do památníčku. V obležení byli podle očekávání hlavně zámořští hráči, ale zkrátka nepřišli ani čeští hráči a trenér Ginzburg. „Tak to jsem nečekal, že na prvním tréninku dám tolik podpisů,“ zubil se kubánský hráč Howard Sant-Roos a ochotně se šel zatvářit na další selfie, kterých si užívali hráči také do sytosti.

 

Fotografie z tréninku i následné podpiso-fotografické akce najdete i s popisky ve fotogalerii  .    

 
vloženo: 26.08.2015 11:06 / přečteno: 9695x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.