KVALIFIKAČNÍ EUROLIGOVÝ TURNAJ V LONDÝNĚ

KVALIFIKAČNÍ EUROLIGOVÝ TURNAJ V LONDÝNĚ

Po finální přípravě jsou junioři Future Stars před nadcházejícím čtvrtým kvalifikačním turnajem juniorské euroligy10. ročníku EUROLEAGUE BASKETBALL NIKE INTERNATIONAL JUNIOR TOURNAMENT, který začíná v Londýně již tento týden ve čtvrtek 18. února. Společný mládežnický projekt ČEZ Basketball Nymburk a USK Praha je tak před dosud nejvýznamnější sportovní událostí.

Obrázek

Euroligová juniorská kvalifikace je v plném proudu. Vítězem prvního turnaje v italském Římě se stal litevský Žalgiris Kaunas, druhý turnaj ve španělském L´Hospitalet vyhrála španělská Sevilla, se kterou se junioři Future Stars zúčastnili vánočního turnaje ve Španělsku. Třetí kvalifikační turnaj vyhrál tuto neděli v srbském Bělehradě tradičně domácí tým FMP Bělehrad. Právě zajímavý náboj dává juniorům FS zkušenost ze španělského turnaje, ve kterém se na třetím místě umístila španělská Sevilla, která o týden později vyhrála druhý kvalifikační turnaj. Mladí vysokoškoláci tak mají alespoň dílčí představu, co je čeká. I přímo ve své londýnské skupině je čeká stará známá Olympia Lubljana, se kterou prohráli ve čtvrtfinále italského turnaje v Rho 2009. Přesto se připravují na zcela novou zkušenost ve velkém evropském basketbalu.

Vlastní příprava probíhala za pochodu běžného soutěžního režimu v juniorské extralize a Mattoni NBL. Nyní již však vše směřuje k jednomu z hlavních vrcholů sezóny. K přípravě na mimořádně náročný program v Londýně přispěl vánoční turnaj ve Španělsku, trojutkání během tří dnů v juniorské extralize, kde si mladí hráči FS na konci ledna vyzkoušeli plnou zátěž tří vítězných utkání, víkend před odletem dvě vítězná extraligová utkání v Jihlavě a Pardubicích.

V Londýně juniory čeká ještě náročnější program. 8 týmů je rozděleno do dvou čtyřčlenných skupin. Skupinu A tvoří čtveřice KK Zadar z Chorvatska, izraelský Maccabi Tel Aviv, ruský Khimki Moskva a domácí Barking Abbey. Skupinu B tvoří juniorský tým Future Stars spolu se slovinskou euroligovou Union Olympia, španělskou Gran Canaria   a italskou Biellou (juniorské týmy soupeřů Nymburka v Eurocupu). Právě s italskou Biellou zahájí hráči FS svoje působení na turnaji. Během dvou dnů každý tým odehraje ve skupině 3 utkání a ve třetím finálovém dni další dvě utkání, když z každé skupiny postupují dva první týmy do semifinále a týmy na 3.-4. místě budou hrát o 5.-8. místo. Mladý český tým tak čeká během tří dnů pět utkání. V sobotu 20. února tak bude znám vítěz posledního čtvrtého kvalifikačního euroligového turnaje juniorů v Londýně, který si spolu s Žalgirisem Kaunas, Sevillou a FMP Bělehrad zajistí účast ve finálovém turnaji 7. – 9. května 2010 v Paříži tradičně v rámci Final Four Euroleague.

Před středečním odletem do Londýna pak trenérská dvojice Petr jachan – Tomáš Grepl naplánovala kombinaci regenerace, rekondiční přípravy a finální basketbalové přípravy  včetně přeorientování se na trochu jiný basketbal než je obvykle realizován na českých palubovkách. Historicky první účast českého týmu v této nejprestižnější juniorské soutěži v Evropě bude jistě dosavadním absolutním vrcholem nejen pro hráče, ale i pro český mládežnický basketbal.

Všechny informace o turnaji budou k dispozici jednak na webových stránkách euroligy a na vlastních stránkách turnaje a jednak na stránkách futurestars.cz.

 
 
vloženo: 17.02.2010 10:15 / přečteno: 13949x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.