JUNIORY ČEKÁ KVALIFIKACE

JUNIORY ČEKÁ KVALIFIKACE

Junioři se připravují na vyvrcholení sezony. Za deset dní sehrají kvalifikaci o extraligu kategorie U19. 

Minulou sobotu zvítězili junioři i ve třetím zápase finále nad Děčínem. Po dvou domácích výhrách 73:61 a 93:61, dokázali porazit Děčínské i na jejich palubovce 78:62, když v každé čtvrtině přidali nějaký ten bod navíc. V zápase rozhodovala agresivní obrana, se kterou si domácí Děčín nedokázal poradit. Ve druhé čtvrtině se poprvé nás náskok dostal do dvouciferné roviny a protože náš tým ustál i snahu Děčína otočit vývoj utkání na začátku druhého poločasu, dokázali jsme ve 34.minutě dostat rozdíl až na pohodových čtyřiadvaceti bodů a v poklidu dokončit sérii už v sobotu. „Jsem rád, že jsme sérii ukončili v nejkratší možné době v poměru 3:0 na zápasy,“ řekl trenér týmu Pavel Beneš. „Série s Děčínem byla velmi těžká hlavně proto, že jsme před prvním zápasem nehráli šest týdnů žádné soutěžní utkání. Dlouhá byla i pauza mezi druhým a třetím zápasem. Je vidět, že jsme obě čekání zvládli dobře a teď se můžeme soustředit na poslední krok této, a vlastně už příští, sezony,“ doplnil Pavel Beneš. Tím posledním krokem, o kterém mluvil hlavní trenér U18, je kvalifikace o extraligu kategorie U19. 

U18 - Pavel Beneš

Jedna z kvalifikačních skupin o třech účastnících se odehraje u vítěze základní skupiny ligy U18, tedy v Nymburce. Hrát se bude od 20.května do 22.května a domácí tým se představí v pátek a v neděli. Soupeřem jim může být někdo z dvojice Prostějov, Opava (2 sestupující z extraligy) a jeden z dvojice Litoměřice a Nový Jičín. To jsou týmy, které se umístily na druhých místech základních skupin A a B a ve vyřazovacích bojích porazily týmy Havířova resp. Karlových Varů, což byly týmy, které se umístily na třetích místech jednotlivých základních skupin. Posledním účastníkem budou Kondoři Liberec, kteří ve stejné fázi jako naši junioři poradili s Kolínem 3:0 na zápasy. S Kondory se však nepotkáme, protože jako vítěz skupiny A je pořadatelem druhé kvalifikační skupiny o postup do extraligy. Přesné rozlosování bude známé ve středu odpoledne. Systém postupu je jednoduchý. Do extraligy U19 v příštím roce postoupí vítěz každé skupiny.

Věříme, že si před a po třetí semifinále našeho A-týmu mužů najdete čas a přijdete naše hráče povzbudit do haly ZŠ Komenského. Věřte, že zápasy nebudou o nic horší než utkání Mattoni NBL a svou dramatičností se rozhodně vyrovnají finálovým soubojům.

 
 
vloženo: 10.05.2011 09:59 / přečteno: 11424x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.