ZÁSADNÍ ROZDÍL?  VYHRÁLI JSME MY

ZÁSADNÍ ROZDÍL? VYHRÁLI JSME MY

Není sporu o tom, že druhé česko – polské Utkání hvězd se vydařilo. Hozenou rukavici z polské strany, kde se loni konal tento formát All Star Game poprvé, česká strana zvedla s maximální důstojností. Nakonec se ukázalo, že vrátit výběru Tauron ligy loňskou porážku, bylo prestižní i pro hráče z Mattoni NBL.

Všichni aktéři po vydařené show chválili pardubické organizátory i Českou basketbalovou federaci za způsob, jakým se pořádání akce chopili. Několik tisíc diváků v ČEZ Aréně se dobře bavilo, i když hlasitěji se to projevilo až v poslední čtvrtině zápasu, kdy fanoušci dali jasně najevo, že si přejí vítězství českého týmu.


„Zásadní rozdíl oproti loňsku? Vyhráli jsme my,“ řekl jasně jeden ze sedmi zástupců Nymburka na ASG Jiří Welsch. „Loňská akce byla hodně vydařená, laťka byla vysoko, ale lidi v Pardubicích to zvládli. Loni bylo možná víc diváků a atmosféra byla živější. Polští fanoušci prožívali více nejen zápas, ale i věci kolem jako koncert a dovednostní soutěže. Nicméně Pardubice a Federace odpověděly a patří jim za to velký dík,“ uvedl člen základní pětky Mattoni NBL.


„Vyhráli jsme a to je to podstatné,“ nezapíral svou vyhlášenou soutěživost vítěz hlasování fanoušků Rado Rančík. Opravdu šlo české straně tolik o odvetu? „No jasné. Za každý tým když hraješ, tak chceš vyhrát. Je super, že jsme jim vrátili porážku z minulého roku. Jinak jsem si to samozřejmě užíval. Je to pro lidi, kteří nám dali hlasy,“ pokračoval Rado.


„Myslím, že jsem byl dnes nejlepším hráčem z Jugoslávie. DragiČevič? Kdo to je…,“ začal svůj komentář s velkou nadsázkou Rašid Mahalbašič, který si na dálku rýpl do Vladimira Dragičeviče z Černé Hory, jenž na polské straně nastřílel nejvíce bodů. „Ne ale teď vážně. Byla to zábava. Všichni jsme rádi, že to byl zajímavý zápas. Užili jsme si to a jen doufám, že příští rok bude akce pokračovat. Nakonec je také dobře, že jsme vyhráli,“ dodal i Rašo nezbytnou mantru o vítězství.


O to se v závěru snažili i Poláci, kteří celý zápas vedli. „Stejně jako loni. Tři čtvrtiny se hrál v takovém polotréninkovém tempu a v momentě, kdy začalo jít do tuhého, nastal u všech takový instinkt profesionálního sportovce. Najednou se začal hrát vážný zápas a my jsme v tom byli lepší. Bylo vidět, že chtějí vyhrát, ale z jejich strany mě to nepřekvapilo. Slyšel jsem, že jejich trenér pojal trénink velmi seriózně. Je to tím, že akce je nová, hraje se o prestiž a nějaké peníze, které se mezi hráče a všechny účastníky rozdělí. Takže to mělo dobrý náboj a bylo to na akci znát,“ chválil ASG Jiří Welsch.


A jak že to pojal kouč českého výběru, nymburský Kestutis Kemzura? „Moc to nehecoval, ale chtěl po nás, abychom hráli co nejvíc seriózně a to byl správný přístup. Nejsme hvězdy NBA, co skáčou metr nad košem. To, že se snažíme hrát solidní basket, i když nechodíme do osobních soubojů, je ta nejlepší podívaná. Když se přidají nějaké exhibiční kousky, tak jedině dobře,“ uzavřel Jirka povídání o podařené víkendové akci. V hlavě už měl ale středeční play off Eurocupu a domácí zápas sezony proti Kazani.

 
vloženo: 03.03.2014 19:36 / přečteno: 7843x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.