SOUBOJ DOROSTENECKÝCH GENERACÍ

SOUBOJ DOROSTENECKÝCH GENERACÍ

Jedno z nejzajímavějších a nejkurióznějších přátelských utkání vrcholící přípravy na novou sezonu bylo odehráno v sobotu 20. září. V hale na Komendě se družstvo juniorů U19 utkalo se svými předchůdci – týmem bývalých nymburských dorostenců z let 2003 až 2006.

Zatímco ekipa trenéra Lubomíra Růžičky je složena z nadějných hráčů ročníků 1996 a 1997, ex-dorostenecké mužstvo sestávalo z basketbalistů, jejichž nadějnost s léty vyprchala a byla nahrazena životní zkušeností a nadhledem. Osu týmu, jenž byl obnoven pouze pro sobotní duel, tvořili převážně hráči druhé ligy společně s tahouny giganta krajského přeboru BC Real Réma.


Mužstvo U19 šlo do zápasu z plné přípravy a náročného tréninkového vytížení, bývalí dorostenci zase jakoukoliv fyzickou přípravu postrádali. I přes tato omezení obou soupeřů se utkání odehrálo ve vysokém tempu. Zatímco větší část prvního poločasu byli bodově vpředu borci U19, druhá dvacetiminutovka patřila zkušenějším a hřmotnějším.


Pod taktovkou hrajícího kouče Michala Pacovského a doživotního kapitána Martina Pavlíčka bývalí dorostenci překvapovali nejen obranu protivníka, ale především sami sebe – prezentovali se těžko prostupnou defenzivou, rychlými brejky a úspěšnou střelbou trojek, jichž v zápase zaznamenali celkem čtrnáct. Současní junioři v čele s hráči A-týmu Matějem Svobodou a Theodorem Dlugošem měli v zápase několik dobrých úseků, potýkali se však s vysokým počtem ztrát a jejich závěrečný nápor přišel příliš pozdě.


Konečný výsledek střetnutí nebyl podstatný. Svěřenci Lubomíra Růžičky netradičně otestovali svou aktuální formu před startem ostré sezony a bývalí dorostenci si potvrdili, že jejich mimořádnou týmovou chemii, radost z rychlého kolektivního basketbalu a schopnost vyhrávat i nelehká klání neoslabilo ani sedm let bez společného zápasu.

 

Obnovený tým trenéra Bohuslava Sýkory a jeho asistenta Jiřího Hubálka, verze pro rok 2014:

Souboj dorosteneckých generací

Horní řada zleva: Dušan Frýda, Petr Valc, Filip Coufal, Michal Pacovský (hráči TJ AŠ Mladá Boleslav), Tomáš Holík (BC Real Réma), Michal Hubálek (technický asistent ČEZ Basketball Nymburk)

Dolní řada zleva: Aleš Hrubý, Jan Petřík (oba bez basketbalového angažmá), Martin Pavlíček, Martin Zalabák (oba BC Real Réma), Matěj Sýkora (Basket Poděbrady), Jan Pavlíček (BC Real Réma) 
 
vloženo: 22.09.2014 07:44 / přečteno: 10629x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.