ZLEPŠIT VENKOVNÍ BILANCI

ZLEPŠIT VENKOVNÍ BILANCI

Nymburští basketbalisté vyrážejí v této sezoně na druhý trip. Ve dvou zápasech ve třech dnech se tým Ronena Ginzburga pokusí v Tallinu a Ventspilsu vylepšit si bilanci na venkovních palubovkách.

V obou evropských soutěžích vyhrál Nymburk dosud po dvou zápasech venku, v čemž jsou zahrnuty i výhry z palubovek velkých outsiderů Hibernie a Tbilisi. Zejména poslední dvě venkovní porážky ve FIBA Europe Cupu zamrzely a tak tým trenérů řeší, jak získat z hal soupeřů více výher.


„Ne vždycky jedeme ven jako favorité. Porážky venku nás mrzí, ale nejsou překvapivé. Je to předem vždycky 50 na 50, ale je fakt, že celkově se nám venku nedaří, jak bychom potřebovali. Výkony nejsou takové. Je to o sebevědomí, které je doma pochopitelně vyšší,“ uvedl před odletem do Pobaltí nymburský kouč.


„V této fázi sezony a jednotlivých soutěží je každý zápas těžký, zvláště ty venku. Cestování je v těchto týdnech opravdu hodně. Většinu zápasů teď hrajeme venku a víme, že abychom v sezoně dosáhli našich cílů, musíme zlepšit naše procento výher na cizích palubovkách. Pracujeme na tom a věříme, že tento trip se nám výsledkově povede,“ řekl trenér.


Estonský Kalev Tallin ve VTB lize i lotyšský Ventspils ve FIBA Europe Cupu Nymburk doma porazil přesvědčivě. „Teď to ale bude těžké. Čekají nás dva zápasy ve třech dnech, a i když jedeme na palubovky soupeřů, které jsme doma přehráli, nevidím nás jako favority. Domácí týmy hrají doma vždy s větší sebedůvěrou, ale musíme bojovat o každé vítězství,“ dodal kouč Ginzburg.


První ze dvou utkání na tripu je na programu v neděli v rámci VTB ligy na hřišti předposledního Tallinu. Pak tým přesune do lotyšského Ventspilsu k zápasu FIBA Europe Cupu. „Oba souboje jsou důležité pro naše postavení v daných soutěžích. Jakákoliv porážka by nám značně komplikovala situaci, takže náš cíl je jasný,“ předeslal izraelský trenér.

 
vloženo: 15.01.2016 20:13 / přečteno: 8017x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.