DALŠÍ PROHRA VE FIBA EC

DALŠÍ PROHRA VE FIBA EC

Nymburk si ve FIBA Europe Cupu připsal druhou porážku v řadě, když prohrál na palubovce belgických Antwerp Giants 79:81. V tabulce skupiny P tak klesl na nepostupové třetí místo z bilancí 1-2. Odvety zahájí Nymburk příští úterý opět venku ve Ventspilsu.

Kouč Ronen Ginzburg poslal do zápasu vysokou základní sestavu. Utkání proti Antverpám netradičně rozjeli na rozehrávce Jiří Welsch, na křídlech Howard Sant-Roos s Martinem Křížem a pod košem Max de Zeeuw a Julian Vaughn. Soupeře pustina tato pětka do mírného vedení, ale žádný trhák to nebyl (9:5). Sant-Roos dvakrát po sobě dopravil míč pod koš na Vaughna a Nymburk rychle srovnal krok.


Soupeři se ale střelecky dařilo z delších vzdáleností a na Nymburk také platila rychlost amerických guardů Antverp. Proto si domácí tým udržoval těsné vedení. Až závěr první čtvrtiny patřil Nymburku. Nejdříve trojkou srovnal Dixon a pak strhli vedení na svou stranu skórující Petr Benda a Marko Jagodič-Kuridža.


Podařená pasáž hry pokračovala i ve druhé části. Nymburk se dostal až do osmibodového vedení a zdálo se, že začne kontrolovat dění na palubovce, ale v to bylo předčasné doufat. Soupeř stále ukazoval, že je to tým, který umí skórovat. Navíc nymburský nástup v ofenzívě slábl.


Antverpský Vaughn se v akcích 1 na 1 prosazoval i přes tak rychlé hráče, jakými jsou Dixon nebo Sant-Roos, a k tomu byl dostatečně přesný v zakončení. Navíc Nymburk přicházel o cenné body neproměněnými šestkami. Nakonec jich v zápase nechal 11 při úspěšnosti necelých 58%. V poločase tak opět o dva body vedli domácí. Nymburk v druhé pětiminutovce druhé čtvrtiny v obraně neobstál.


Do druhého poločasu hosté přišli s lepší obranou, která dovolila soupeři za třetí čtvrtinu téměř o polovinu bodů méně, než za předchozí pasáž. Přicházely však zbytečné útočné ztráty. Nymburk také málo střílel z perimetru. Za celý zápas vyslal na koš pouze devět trojek, přitom trefil čtyři, což dávalo slušnou úspěšnost 44,4%. Přesto si vzal díky obraně vedení zpět, byť šel do poslední čtvrtiny pouze s jednobodovým náskokem.


Problémy v útoku ale narůstaly. Nymburk se těžko prosazoval a ve hře ho držely hlavně příspěvky Dixona. Ten byl ale ve skórování osamocený. Navíc domácím přálo štěstí, když Scott v časové tísni zoufale naslepo nahodil míč na koš a byl z toho lucky shot za 3 body na 77:72 čtyři minuty před koncem.


Bohužel Nymburk koncovku zápasu nezvládl, i když Antverpy daly do konce už jen čtyři body. Hosté totiž v následujících třech minutách skórovali pouze jedinou proměněnou šestkou, a proto 43 vteřin před koncem prohrávali o sedm bodů. Ačkoliv Dixon stihl ještě šest bodů, na obrat už to nestačilo.


Body:

ANT - Vaughn 23, McKinney 17, Scott 14...

NBK - Dixon 26 (3d, 4ztr, za 3b 3/5), Jagodič Kuridža 12 (9d), Welscj 10 (4d, 3a), Vaughn 10 (4d), Hruban 9 (3d), Benda 7, Sant-Roos 3 (6d), De Zeeuw 2.


FG 32/68 – 30/59 (46,4%-50,8%), za 3b 6/25 – 4/9 (24%-44,4%), TH 11/14 – 15/26 (78,6%-57,7%) doskoky 39 – 34, asistence 12 – 11, ztráty 10 – 14, fauly 23 – 18.

 
vloženo: 13.01.2016 23:15 / přečteno: 8133x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.