NEJSTARŠÍ NYMBURSKÝ TRENÉR

NEJSTARŠÍ NYMBURSKÝ TRENÉR

V pátek 15.ledna 2016 se dožil významného životního jubilea - pětasedmdesáti let - pan Ladislav Kutík, nestor nymburského basketbalu. Za všechny fanoušky basketbalu mu přejeme hlavně hodně zdraví.

Ladislav Kutík, dlouholetý starosta města Nymburka, si prošel v basketbalu všechny možné pozice. Do roku 1969 byl aktivním hráčem, poté se stal jednou z vůdčích osobností dějin nymburského basketbalu. Během celého svého působení v klubu pracoval na různých funkcionářských postech, byl i předsedou klubu. Pochopitelně dlouhá léta vedl různá družstva především dívčích složek. S ženami prošel krajským přeborem i boji druhé ligy. V minulé sezoně vedl svůj tým dokonce ve druhé nejvyšší soutěži žen první lize.

 

„Je to člověk, který basketbalem žil celý svůj život a zároveň je absolutním patriotem, který dokázal Nymburk pozvednout tak, jak ho nikdo ještě nepozvedl,“ vzkazuje v gratulaci prezident klubu Miroslav Jansta. Současný generální manažér klubu Rudolf Šimeček si vzpomněl na Láďovu nezastupitelnou úlohu v dějinách oddílu košíkové: „V době, kdy byl předsedou klubu na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let, půjčoval (a mnohdy nenávratně) do klubu své vlastní peníze, aby se zachovala činnost a družstva se mohla účastnit soutěží. To já pokládám za zásadní ze všech jeho činností a přínosu pro nymburský basket.“

 

„Láďo, Tvůj koučink se stále vyvíjí. Posledním hitem je pokyn nastoupit do zápasu s úsměvem. A to je ono! Basketem i životem se bavit,“ to přeje svému kolegovi asistent Jiří Havelka. „Láďa žil, žije a bude žít pro basket, protože bez něj neumí žít a to je na tom krásný,“ říká mimo jiné bývalá hráčka Ivana Habadová a ve svém přání zmiňuje i některé „stinné“ stránky tréninků. O změnách týmového pokřiku se zmínily současné hráčky a Dan Kurucz, trenér prvního týmu, vzpomíná, jak dlouhou dobu se s Ladislavem Kutíkem potkává na basketbalových akcích: „V roce 1990/91 jsem koučoval mladší žákyně Sokolu Všetaty. Ze začátku jsme prohrávali skoro všechny zápasy a vzpomínám si, jak nám nymburské mlaďošky dávaly rozdílem třídy. Vedl je jakýsi Láďa Kutík. Ten samý člověk je teď mým partnerem a kolegou trenérem v Nymburce. Láďa je zkrátka stále důležitým článkem naší ženské složky nymburského basketbalu.“

 

Kompletní přání všech gratulantů a také historické fotografie najdete na stránkách nymburského ženského basketbalu www.zeny.basket-nymburk.cz v článku Láďa Kutík - 75 let.  

 
vloženo: 15.01.2016 23:15 / přečteno: 9049x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.