SCHOVAT JIM PAPÍR

SCHOVAT JIM PAPÍR

Ve středu nás čeká dohrávka 5.kola nadstavby Mattoni NBL. Oponentem nám bude finálový soupeř z Českého poháru – Pardubice.

Pardubice se stejně jako v minulých letech drží ve vrchních patrech tabulky nejvyšší soutěže. Do nadstavby A1 vstoupily stejně jak vloni ze třetího místa a od druhého je dělilo pouze horší skóre ze vzájemných zápasů s Ostravou.

Pardubice začaly letos soutěž třemi výhrami, i když hned první zápas v Ústí zachránily až na poslední chvíli (76:74). Ani ne po měsíci bojů v Mattoni NBL přišla na Beksu první krize, když prohrála čtyři zápasy v řadě (Svitavy, Prostějov, Kolín, Nymburk). Další dvě prohry zaznamenala s Ostravou na konci listopadu v 13. a 26.kole a pak už Pardubice prohrály jen ve 23.kole s námi.

S Pardubicemi jsme měli tu čest se potkat ve finále Českého poháru v Liberci a po poměrně jednoznačném průběhu prvního poločasu se ve druhých dvaceti minutách hra Pardubic proměnila a plíživým krokem bodově dotahovaly až do vyrovnání minutu a půl před koncem řádné hrací doby. Víra ve vlastní schopnosti společně s důležitými doskoky Pomikálka a selhání Žabase na čáře trestných hodů, přineslo kýžené vítězství.

Jakoby delší odmlka před začátkem nadstavby uvrhla Beksu do těžkého žaláře. Na úvod skupiny A1 prohrály Pardubice třikrát v řadě dvouciferným rozdílem (v Kolíně 73:86, v Prostějově 86:99 a s Děčínem 68:85). Pak vydřely šťastné vítězství v Ostravě (80:79) a v posledním zatím odehraném utkání podlehly svému katu z loňské sezony Kolínu doma 82:88. Bilance svěřenců trenéra Slowiaka v nadstavbě A1 je tedy neradostná 1:4 se skóre 389:437.

 
Jak na středeční utkání pohlížejí členové našeho týmu?
Ronen Ginzburg
Co nás čeká ve středečním utkání?

Rutina. Je to zkrátka další soupeř ve skupině A1, kterého máme před sebou. Musíme se na něj dobře připravit a zahrát naši hru. Od soupeře očekávám, že nás budou chtít co nejvíc potrápit a určitě sem nepojedou předem poražení.

Jaké jsou silné stránky Pardubic?

Celkově mají dobré hráče. Silnou stránkou je samozřejmě jejich dobrá hra ve vnitřním prostoru. Mají dva velmi dobré rozehrávače, kteří umí soupeřům způsobit velké problémy. Rádi tlačí míče pod koš na pivoty, ale navíc umí také dobře vystřelit z delší vzdálenosti.

Jste unavení po zápase v Minsku?

Jsme unavení celou sezonu (smích). Musíme ji ale zakončit dobře a vyhrát domácí titul.

Není to důležitý zápas. V tabulce už nemůžeme skončit na druhém místě...

Samozřejmě není tak důležitý, ale prohrát ho nechceme. Do každého zápasu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát. Nastupujeme doma před našimi fanoušky a to už je závazek sám o sobě.

Mohl byste je pozvat na zápas?

Určitě bych jim vzkázal, že je obdivuji za to, jak nás neustále podporují. Věřím, že nám přijdou fandit i proti Pardubicím. Respektuji je a doufám, že dorazí v hojném počtu.


Jiří Welsch
Jak těžkým soupeřem jsou Pardubice?

Jak těžký to může být protivník, jsme viděli ve finále Českého poháru, kdy nám byly více než vyrovnaným soupeřem. Nicméně to bylo už před nějakou dobou, a pokud si dobře pamatuji, Pardubice ve skupině A1 vyhrály jen jeden zápas se štěstím v Ostravě. Pardubice aktuálně nejsou tím týmem, se kterým jsme hráli před více než měsícem ve finále ČP.

Čeká nás tedy procházka růžovým sadem?

Kdepak, může to být nepříjemný tým. Na perimetru mají kvalitní atletické a dynamické hráče jako je Žabas a Muirhead, mají šikovné pivoty, kteří umí střílet z dálky jako je Bohačík nebo Nelson… Je to tým, kterému když se dá příležitost, aby se rozehrál, může být nepříjemný.

O víkendu jsi bojoval s virózou. Jsi připravený nastoupit do zápasu?

Ano, v sobotu ráno mě skolila nemoc, probudil jsem se s horečkou 38 a k zápasu do Minsku jsem necestoval. Dva dny jsem se léčil, teplota je pryč a zbyly jen klasické dozvuky jako je plný nos, lehký kašel. V úterý v deset dopoledne bych se měl normálně zapojit do tréninku s týmem a neočekávám, že bych nemohl nastoupit.

Jak nepříjemné jsou tři dny absence přípravy a jak se mohou projevit na tvém výkonu?

Tři dny samy o sobě nejsou velkým výpadkem, ale když k tomu přidáš nějakou nemoc, oslabí se tělo trochu více. Uvidím, jak si tělo poradí s náročnějším tréninkem v posilovně a běháním v hale. Doufám, že se mi výpadek podaří rychle dohnat.

Plánuješ nějaké úlevy při tréninku?

Naopak, spíše bych si potřeboval přidat, abych svou absenci dohnal.

 
Vojta Hruban

Čím jsou Pardubice nebezpečné, i když se jim v poslední době nedaří?

Přesto, že se jim aktuálně nedaří, mají jeden z nejlepších týmů v republice skladbou soupisky. Mají kvalitní pivoty, kvalitní rozehrávače, nezaostávají na křídlech. Pokud se chytnout, mohou nám pěkně zatopit… což konečně ukázaly na Českém poháru. I přesto, že jsou zprávy o tom, že Pardubice nebudou kompletní, nebude to pro nás nic jednoduchého.

Říkáš, že nám mohou zatopit. Je lepší jim schovat papír na podpal nebo dřevo na topení?

Raději papír, aby ani nezačali.
Jak to udělat po basketbalové stránce?

Tím, co umíme: hrát dobrou agresivní obranu, aby nemohli dát jednoduché body, mít zisky a doskoky a chodit do rychlých protiútoků. To je, myslím, obecné pravidlo pro každého dalšího soupeře v letošní sezoně. 

 
vloženo: 26.03.2013 03:18 / přečteno: 9049x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.