PODÍVALI SE PRAVDĚ DO OČÍ

PODÍVALI SE PRAVDĚ DO OČÍ

Cíle jsme splnili, ale... Rozporuplná sezona v evropských soutěžích, vyvolává v našich hráčích smíšené pocity.

Již dříve skončilo účinkování Nymburku v Eurocupu a nedělní prohrou v Minsku jsme zakončili i působení ve VTB lize na osmém místě základní skupiny. To byl sice klubový cíl pro letošní sezonu, ale trefili jsme pouze jeho spodní hranici. Všichni oslovení cítí, že to mohlo a mělo být lepší, ale o vyložené zklamání tu nejde.

 
Rado Rančík

Pro mě je to těžké hodnotit. Naskočil jsem tady do rozjetého vlaku a chvíli trvalo, než si všechno sedlo. Pár zápasů nám nevyšlo, ale to se stane všude. Celkově byla sezona ne uplně úspěšná, ale také ne úplně neúspěšná. Je pravda, že to bylo kolísavé. Zdaleka ne všechno nám vyšlo podle představ, ale něco se podařilo. V Eurocupu jsme pár zápasů prohráli vyloženě vlastními chybami, než že by nás soupeř přejel, ale nasbírali jsme hodně zkušeností jako tým i jednotlivci, což je podstatné.

 
Petr Benda

Cíl klubu skončit ve VTB lize do 8. místa jsme splnili. Každý ale cítíme, že to mohlo dopadnout i lépe. Pár zápasů jsme nemuseli prohrát, spokojenost není taková. Jsou tu i pochybnosti. Ukázalo se, že VTB je letos mnohem vyrovnanější soutěž. My jsme se navíc po Novém roce nesetkali s úplně nejlepší formou. Pár zápasů nám uteklo o hodně bodů, takže jsme si ani nezasloužili skončit líp. Po loňské sezoně, kdy nám vyšlo skoro všechno, nastal pokles. Celkově považuju sezonu v evropských soutěžích za nepříliš vydařenou.

 
Vojtěch Hruban

Cíle jsme sice splnili, ale sezona byla nahoru dolů. Občas super výsledky, občas až nedůstojné prohry. Po Vánocích jsme nechytili formu. Odešli nám hráči a to také ovlivnilo sezonu. Přišli noví, rozdaly se nové role a než si to sedlo, přišla slabší pasáž ve špatnou dobu. Je to škoda, protože si myslím, že ve VTB lize jsme jsme mohli hrát o postup do play-off, ale zazdili jsme si to sami. Je pravda, že nám také chybělo víc střelců z perimetru. Víc hráčů, kteří tam se zabijáckým instinktem nastřílí dvacet třicet bodů.

 
Lukáš Palyza

Cíle jsme splnili jak v Eurocupu, tak i ve VTB lize, ale hlavně ve VTB jsme doufali ve víc. Chyběla nám vyrovnanost výkonů a stabilizace kádru. Prošli jsme generační výměnou jak u českých hráčů tak i u cizinců. Tím ale neříkám, že to byl hlavní důvod. Také bychom si měli sáhnout každý do svého svědomí, ale na druhou stranu jsme hráli jsme většinou s kluby, které mají nesrovnatelně vyšší rozpočty. Zase tak hrozné, jak se o tom někde mluví a píše, to nebylo. Je ale pravda, že jsme párkrát prohráli víc, než bylo zdrávo. Přitom velké kluby jsme dokázali potrápit.

 

Často nám chyběl vyložený střelec. Moderní týmy mají čtyři až pět střelců, kteří to mají v ruce a dávají to tam. Loni jsme je měli, letos už tolik ne. Asi jsme na to párkrát doplatili. Byl to takový balanc na hranici úspěchu a neúspěchu. Chybělo pár výher, které by sezonu v Evropě převedly do kladných pocitů. Mohli jsme víc bojovat o play-off.

 

Na druhou stranu je potřeba říct, jak se VTB liga hodně zvedla svou úrovní. Krasnojarsk, Mins, Riga ... tyhle týmy si minulý rok všude jezdily pro příděly. Letos jsou na naší úrovni. Nebo Triumph či Novgorod? Říkal jsem si někdy, co je to vůbec za kluby, ale párkrát nás hošani z východu pořádně vyvedli z omylu.



 
vloženo: 26.03.2013 06:45 / přečteno: 7961x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.