VOJTŮV DOBRÝ PRVNÍ ROK

VOJTŮV DOBRÝ PRVNÍ ROK

Jedním z příjemných překvapení v jinak poměrně šedivé sezoně v evropských soutěžích byly výkony týmového nováčka Vojtěcha Hrubana.

Třiadvacetileté křídlo k nám před sezonou přišlo z USK a po prvním roce ve velkém evropském basketbale si o sobě může ve statistikách přečíst výborné údaje. Ve VTB lize nastoupil v základní sestavě téměř v 90 procentech zápasů a připsal si až nečekanou minutáž. Více než šest bodů na zápas ve stejné soutěži je na první sezonu také slušným počinem v ofenzivě.
 

„Za sebe cítím, že mi ten rok hodně dal. Zvykl jsem si na vyšší tempo v evropských soutěžích. Už se toho tolik nebojím. Osobně se mi splnilo to, proč jsem do Nymburka šel. Byla to pro mě velká škola,“ prozradil nám.

 

„Vůbec jsem nečekal, že dostanu od trenérů takový prostor. Kdyby mi někdo před příchodem řekl, že budu mít ve VTB lize průměr 18 minut na zápas a v Eurocupu kolem čtyřiadvaceti, vůbec bych mu nevěřil.“

 

Nečekanou důvěrou trenéra se ale nechtěl zbytečně dlouho zabývat. „Bral jsem to, jak to přicházelo. Zase aspoň nebyl čas se nějak zdlouhavě rozkoukávat. S jídlem navíc roste chuť. Trenér asi věděl, proč mě nasazuje a proč mi dává důvěru.

 

Tu si zasloužil především svou užitečností v obraně. Jak sám říká, Vojtěch by do budoucna nechtěl získat pověst vyloženého defenzivního specialisty, ale uvědomuje si dobře, která herní činnost mu první rok u nás vynesla tolik minut na hřišti.

 

„Trenéři mě často nasazovali na bránění nejlepších hráčů soupeře. Zřejmě si mysleli, že mi nedělá problémy s nimi běhat. Osobně ale kladu velký důraz také na útok, kde je potřeba se prosazovat ještě víc. Je pro mě důležité se v obraně, jak se říká, chytit, ale snažím se být komplexní hráč,“ prozradil Vojtěch svou herní filozofii.

 
vloženo: 26.03.2013 19:26 / přečteno: 7984x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.