V NEDĚLI S CMOKI MINSK

V NEDĚLI S CMOKI MINSK

Napravit zaváhání s Volgogradem a uhájit domácí palubovku, to je cíl již devátého zápasu Nymburka v letošním ročníku VTB ligy, ve kterém bude tým Kestutise Kemzury proti Cmoki Minsk favoritem vzhledem k postavení obou týmů v tabulce. Utkání začíná v 16.00 a přímým přenosem ho vysílá stanice Sport 5.

Běloruský tým je zatím pouze o skóre na předposledním 15. místě. V úvodních šesti zápasech nevyhrál. Uspěl až naposledy na palubovce sibiřského Krasnojarsku, což kouč Nymburka považuje za varování.


„Mají za sebou změny v kádru, angažovali také Igora Griszcuka jako nového kouče. V lize jsou poslední s jednou výhrou, ale tu zaznamenali v posledním zápase venku v Krasnojarsku, takže očekávám, že k nám přijedou povzbuzení,“ uvedl před zápasem litevský trenér.


„Hrají ve vysokém tempu, agresivně atakují vymezené území a zároveň mají dostatek kvalitních střelců z dlouhých vzdáleností. Jejich nejnebezpečnějším hráčem je první point guard Branko Mirkovič. Kontroluje hru, rozehrává většinu systémů pick and roll, vytváří příležitosti pro spoluhráče,“ řekl Kestutis Kemzura o autorovi 25 bodů z Krasnojarsku a pokračoval.


„Další opory jsou topscorer týmu Rashaun Freeman, nejlepší doskakovač Ivan Maras, nebo výborný střelec Vitalij Liutych. Tým mají poměrně mladý, ale zároveň charakterní,“ dodal k soupeři.


„My musíme být opět maximálně koncentrovaní celých 40 minut. Klíčem k úspěchu bude náš rychlý návrat do obrany, abychom zastavili jejich protiútok. Při postupném útoku si musíme poradit s jejich rychlým pohybem míče, sami ho naopak musíme mít na útočné polovině,“ řekl kouč Nymburka pár slov k vlastní přípravě.


„Zklamání z porážky s Volgogradem jsme přebili vítězstvím v Eurocupu. Teď to chce pokračovat ve vítězné vlně i doma s Minskem. Další neúspěch v domácím prostředí s týmem níže v tabulce už si nechceme a nemůžeme dovolit,“ doplnil.

 
vloženo: 22.11.2014 17:24 / přečteno: 9155x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.