VÍTĚZNÉ DRAMA S PARDUBICEMI

VÍTĚZNÉ DRAMA S PARDUBICEMI

Basketbalisté Nymburka jsou opět na čele Kooperativa NBL. Zápas s Pardubicemi si ale ve čtvrté čtvrtině hodně zkomplikovali, když ztratili dvacetibodové vítězství a nakonec byli rádi za nejtěsnější výhru 86:85.

Do základní pětky se postavil uzdravený Rado Rančík. Společně s ním pak Derek Raivio, Vojtěch Hruban, Tomáš Pomikálek a Chris Burns. V civilu zůstali Tre Simmons, Darius Washington a Petr Benda. Jen na lavičce byl Jiří Welsch připravený do zápasu zasáhnout, kdyby se nevyvíjel příznivě.


Tomu ale od začátku nic nenasvědčovalo, i když Pardubice ukazovaly, proč jsou na prvním místě tabulky. Hlavně Dušan Pandula, Joseph Wall a Levell Sanders se dokázali střelecky prosazovat. Druzí dva jmenovaní dali dohromady za první čtvrtinu tři trojky a hlavně kvůli nim Nymburk po první čtvrtině vedl jen 24:17, i když na palubovce měl sestavu ne nepodobnou té, která nastupuje v evropských soutěžích.


Ani ve druhé čtvrtině Nymburk Pardubice výrazně nepřehrával. V útoku se sice prosazoval poměrně snadno, ale v obraně úplně nestíhal rychlý pohyb míče soupeře, kterému se dařilo nacházet volné střelce. Jen nízké procento úspěšnosti bylo příčinou, že Nymburk si držel mírný náskok pod 10 bodů. Minutu před koncem poločasu snížily už na čtyři body a donutily kouče Kemzuru k prvnímu time outu. V posledních vteřinách se ze tři body trefil Sanders a stanovil skóre po 20 minutách na 48:45.


Třetí čtvrtina byla v podání Nymburka nejlepší částí hry. Dařilo se lehce překonávat obranu Pardubic a domácí rychle navyšovaly skóre. Když na začátku čtvrté části vedli už o 20 bodů, nezdálo se, že by mohly Pardubice ještě ze zápasem něco udělat.


Přesně to se ale stalo. Nymburk nedal několik střel a v obraně nechával soupeři hodně prostoru. Nepoužíval fauly. V útoku hrál dezorientovaně. Jestliže měl v dosavadním průběhu sedm ztrát, jen ve čtvrté čtvrtině jich měl pět. Pardubice se tak dokázaly vrátit velmi rychle zpět. Pomohli si také čtyřmi trojkami.


V závěru se tak odehrálo nečekané drama. Soupeř se dotáhl na jediný bod a měl poslední útok. Nymburk zachránilo, že ztratil šest vteřin před koncem míč. V závěru mohl přidat ještě dva body rado Rančík, ale své šestky nedal. Nymburk tak vyhrál nejtěsnějším možným způsobem, ale stačilo mu to, aby se dostal na první místo tabulky.


Statistiky zápasu najdete ZDE.

 
vloženo: 21.11.2014 20:33 / přečteno: 9286x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.