MUSÍME VĚŘIT NA ZÁZRAKY

MUSÍME VĚŘIT NA ZÁZRAKY

Po porážce ve Strasbourgu se Nymburk ocitl na hraně vyřazení z letošního ročníku Eurocupu. Po třech porážkách ze tří zápasů odkázal kouč Kestutis Kemzura zopakování loňského osmifinále do sféry zázraků. Přesto to jeho tým ještě stále může dokázat. Stačí „maličkost“ – vyhrát všechny tři zbývající zápasy.

Program nadstavbové části má za sebou teprve první polovinu. Nymburk musí v té druhé vyhrát všechny odvety, aby měl šanci na postup. V takovém případě bude hrát velkou roli i bodový rozdíl mezi jednotlivými týmy. Při dosavadní vyrovnanosti prvních tří týmů v tabulce je totiž docela dobře možné, že o druhém postupujícím se bude rozhodovat mezi týmy s poměrem zápasů 3-3.


„Musíme stále věřit v postup, i když víme, že už to budeme mít více než složité. Náš cíl je teď vyhrát příští zápas. Ještě nejsme ze hry o postup. Sport je prostředí, ve kterém se dějí zázraky. A dokud jsme definitivně nevypadli, musíme v jeden takový doufat a jít mu naproti,“ řekl trenér Kemzura, který krátce zhodnotil i duel ve Francii.


„Hráli jsme proti velmi dobrému týmu, který si zasloužil vyhrát. Strasbourgu chci pogratulovat. My jsme nehráli špatně, ale ne dost dobře na to, aby to stačilo na vítězství. Během prvního poločasu jsme měli až moc problémů v obraně,“ uvedl litevský kouč a pokračoval.


„Věděli jsme, že soupeř má dobré hráče, připravovali jame se na ně, přesto jsme nedokázali zastavit Antoine Diota. Hrál opravdu dobře. V prvním poločase byl velmi efektivní také Tadiža Dragičevič, který trefoval těžké trojky,“ ocenil trenér Nymburka největší hvězdy Strasbourgu, které rozhodly zápas.


Ve druhém poločase jsme se dokázali přiblížit na dostřel. Bylo to zásluhou naší bojovnosti, čehož si cením si, ale v klíčových momentech jsme dělali stále chyby v obraně,“ řekl Kestutis Kemzura, který se teď bude snažit naladit tým co nejlépe na odvetu příští středu. Pokud Nymburk v Tipsport areně Strasbourg porazí o více než sedm bodů, udělá k zázraku první krok.

 
vloženo: 22.01.2015 15:33 / přečteno: 9024x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.