ZVEME VÁS NA PAVOUKA

ZVEME VÁS NA PAVOUKA

Přesně po třech týdnech se budou o palubovku v nymburském Sportovním centru zase otírat basketbalové kecky při zápase Kooperativa NBL. Mimořádně až od sedmi večer začíná zápas proti svitavským Turům.

Mohlo by se zdát, že utkání proti Svitavám bude jednoznačné, protože celek z druhé poloviny ligového pořadí by neměl hegemonovi posledních let výrazně vzdorovat, ale jak s oblibou říkají trenéři i hráči „Každý zápas začíná od nuly“.
 
Abercrombie

Že umí být Svitavy nepříjemný soupeř, se mohli nymburští basketbalisté přesvědčit v roce 2014 hned dvakrát. Poprvé v posledním kole základní části Mattoni NBL minulé sezony, kdy na lavičce Svitav koučoval dnešní asistent Lubomír Růžička. Tento tým byl ze všech účastníků nejvyšší soutěže nejblíže k tomu, aby pokazil Nymburku jejich nulovou bilanci proher v sezoně 2013/14. O konečném výsledku 88:93 se rozhodovalo až v prodloužení, když po většinu zápasu byli ve vedení domácí Tuři. Až v poslední čtvrtině se bodově dostal Nymburk dopředu, ale dvě vteřiny před koncem Peterka třemi trestnými hody srovnal.  

 

I v letošním roce bylo utkání těchto soupeřů poměrně vyrovnané. V poločase prohrávali Tuři o osm bodů, když po většinu prvního poločasu byli ve vedení. Před poslední čtvrtinou byl rozdíl jen deset bodů a teprve v posledních pěti minutách, když možná došla domácím energie, se zápas dostal do výraznějšího rozdílu.

 
Standa Votroubek alias Pavouk

V tomto utkání byl hlavní hybnou silou mohutný pivot Abercrombie, autor osmadvaceti bodů, třinácti doskoků a 11 získaných faulů (TH 14/12). Za takové čísla pochopitelně získal cenný tripple double, což je samo o sobě vynikající hodnocení a pokud se povede proti Nymburku, je jeho hodnota ještě o trochu vyšší. Druhým hráčem, který se o vyrovnaný průběh zasloužil, byl Stanislav Votroubek, jediný aktivní hráč, který má z Mattoni NBL kompletní sadu medailí od bronzu po zlato (všechny s Nymburkem). Dva metry a dvanáct centimetrů vysoký trojkobijec, zasypal nymburský koš třinácti střelami z perimetru, z nichž bylo 5 úspěšných. Na hromádku svitavských bodů přispěl devatenácti a dohromady s druhým pivotem Abercrombiem vysázeli skoro dvě třetiny bodů svého týmu. Oba hráči také okupují přední příčky pořadí střelců Kooperativa NBL. Abercrombie je třetí (17,73 bodů/zápas), Votroubek dvanáctý (15,12). Stejné umístění mají oba hráči také v užitečnosti.

 

Určitě bude zajímavé, jak si poradí pivot Cory Abercrombie i v dalším zápase KNBL, když v minulém proti Prostějovu (hrálo se 17.1.) nasázel 31 bodů (jeho letošní rekord v KNBL) při střelbě z pole 16/10 a TH 11/11. Fanoušci také určitě rádi přivítají Standu Votroubka, jehož stopa v Nymburce je nepřehlédnutelná a to nejen kvůli jeho výšce a dlouhým pažím, kvůli kterým se mu přezdívá Pavouk. 


Kestutis Kemzura před zápasem: 

Neřeknu nic nového, když prozradím, že zápas nám poslouží jako příprava na nadcházející souboje v evropských soutěžích s Rigou a Strasbourgem. Stále máme náročný program, proto je minimum času na odpočinek i trénink. Musíme proto rozložit síly i oprášit naše herní systémy. Více minut dostanou hráči, kteří jich odehráli v posledních zápasech méně. Očekávám však od nich stoprocentní přístup. Ke Svitavám máme respekt, ale našim jediným cílem nemůže být nic jiného než vítězství.

 
vloženo: 22.01.2015 17:23 / aktualizováno: 22.01.2015 21:17 / přečteno: 9053x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.