NYMBURK ZABRAL AŽ PO PŘESTÁVCE

NYMBURK ZABRAL AŽ PO PŘESTÁVCE

Zápas dvou rozdílných poločasu sehrál v pátek Nymburk v rámci dalšího kola Kooperativa NBL. Zatímco v prvním poločase doma proti Svitavám kupil chybu za chybou a hrál nekoncentrovaně, v tom druhém si přeci jen hráči uvědomili, že hrají soutěžní zápas a týmovým výkonem ho dotáhli k vítězství 94:71.

Z prvních 20 minut ale byli fanoušci ve Sportovním centru rozmrzelí. Dvanáct ztrát bylo asi nejvýmluvnějším odrazem nesoustředěné hry domácího týmu. Pokusy o clony v útoku byly minimální. Jedině díky fyzické a atletické převaze hráčů Nymburka se dařilo skórovat, ale o kolektivním pojetí hry to moc nebylo.


Soupeř se držel v závěsu zásluhou výborné tříbodové střelby a po 15 minutách šel do vedení. Závěr druhé čtvrtiny už byl ale příslibem pozdějšího zlepšeného výkonu, a tak se Nymburk dostal do poločasu do devítibodového vedení. Hodně znát byla domácí převaha na doskoku (26:7 za první poočas).

Lavička sběratelů prstenů

Po přestávce to bylo opravdu o něčem jiném. Hráči si začali mnohem více půjčovat míč a hlavně si ho mnohem více vážili. Do konce zápasu už si dovolili jen pět ztrát. Dominance na doskoku pokračovala a v útoku ještě sílila. Tomáš Pomikálek, Garrett Stutz a hlavně Martin Kříž získali pro svůj tým hodně druhých šancí.


Ke svému nejlepšímu zápasu v kariéře mezi dospělými se rozehrál osmnáctiletý Matěj Svoboda. Své představení načal třemi úspěšnými trojkami za sebou. Do konce zápasu sice pak z perimetru čtyřikrát minul, ale důležitější bylo nabyté sebevědomí. To zúročoval také při svých dvoubodových akcích. Nakonec nasbíral parádních 18 bodů. Bez zbytečných nervů přišel v poslední čtvrtině do zápasu i ještě mladší Theodor Dlugoš.


Dominantní part pod košem odehrál v pátek centr Garrett Stutz, který často sbíral obražené míče a nekompromisně skóroval. K 20 bodům přidal i 10 doskoků a stejně jako Martin Kříž si uhrál double double (Kříž 11b, 14d). Pozoruhodný byl výkon Tomáše Pomikálka v roli tvůrce hry. Ke skórování vybídl své spoluhráče celkem sedmkrát.


I přes herní nesoulad v prvním poločase tak nakonec Nymburk v pohodě dokráčel k vítězství a potvrdil první místo v tabulce základní části.

 
vloženo: 23.01.2015 21:58 / přečteno: 8299x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.