VYSOKÉ VÍTĚZSTVÍ V BRNĚ

VYSOKÉ VÍTĚZSTVÍ V BRNĚ

Nymburk v Brně potvrdil roli favorita a na palubovce posledního týmu Kooperativa NBL vyhrál jasně 102:57. Obhájce titulu si tak upevnil první místo v tabulce základní části.

Kvůli problémům s kolenem bohužel proti Nymburku nenastoupil Michal Křemen, dlouholetá opora Středočechů, která se zpět do domácí soutěže vrátila po více než třech sezonách v zahraničí. Na druhé straně místo zraněného Howarda Sant-Roose nastoupil v základné pětce Chasson Randle. Jeho a Vojtěcha Hrubana trojky pomohly Nymburku dobře nastartovat zápas, ale z oblouku se rychle chytil i soupeř. Dvě Prášilovy přesné trefy z perimetru a jedna Egwuonwua znamenaly, že úvodní pasáž hry skončila smírně 13:13. Na Nymburku byl znát náročný program a hlavně cesta do Krasnojarsku, proto se rozjížděl pomalu, ale s přibývajícími minutami jeho jistota rostla. Po první čtvrtině vedl v Brně 24:16.


Po trojce Mika Dixona v úvodu druhé části vedl Nymburk poprvé v zápase dvouciferným rozdílem. A i nadále to byly často dlouhé střely, kterými hosté zakončovali akce. Přesnou ruku měl Randle, který stihl do poločasu nastřílet 13 bodů. U těch nakonec zůstalo i po 40 minutách, protože kouč Ginzburg nechal amerického guarda ve druhé půli odpočívat.


S blížícím se poločasem ale i Brno zapnulo hlavně v útoku na vyšší obrátky a rychlejším pohybem naleptávalo obranu Nymburka. K radosti domácích fanoušků předvedlo i několik pohledných zakončení. Byli to ale hosté, kteří kontrolovali dění na palubovce. V poločase vedli 49:35, když 26 bodů Nymburka nastříleli hráči z lavičky.


Během úvodní pětiminutovky druhého poločasu navýšil Nymburk vedení už na 20 bodů. Hosté si výrazným způsobem pomáhali na doskoku, který v zápase opanovali poměrem 44:18. Jak zápas plynul, převaha Nymburka byla stále dominantnější.


Trenér Ginzburg rozložil zátěž na kompletní dvanáctku hráčů ze soupisky. Kromě Maxe De Zeeuwa se všichni také zapsali do listiny střelců. Nymburk vyhrál druhou půli jednoznačně 53:22 a celý zápas pak 102:57. Populární „kilo“ trefil trojkou nejlepší střelec Nymburka s 17 body Dixon. Za Brno si připsal aspoň individuální úspěch nejlepší střelec zápasu Prášil (19b).


Nymburk si teď dá nezvyklou osmidenní pauzu, kterou však tým nutně potřebuje na dobytí baterií po náročném programu. První zápas ho čeká až v sobotu 20. února ve Svitavách. O dva dny později se utká v Lotyšsku s Rigou v rámci VTB ligy.


Body:

NBK - Dixon 17, Hruban 14, Randle 13, Svoboda 11, Peterka 9, Benda, Welsch a Vaughn 8, Kříž a Houška 5, Jagodič-Kuridža 4.

BRN - Prášil 19, Zachrla 11...

 
vloženo: 12.02.2016 21:11 / přečteno: 8527x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.