DLOUHÁ PAUZA, DOŠLO I NA FOTBAL

DLOUHÁ PAUZA, DOŠLO I NA FOTBAL

Osmidenní pauza bez zápasu je v našlapané sezoně něčím výjimečným, srovnatelným možná akorát s Vánoci. Samozřejmě se ale tvrdě trénuje, nicméně je čas zpestřit si trénink něčím jiným a do harmonogramu se vejde i tak oblíbený den volna.

„Aby tým nevypadl při tak dlouhé zápasové pauze z role, přijela na něj opět dohlédnout kondiční složka izraelského trenérského triumvirátu Guy Gafni. Pro něj je to už třetí návštěva Nymburka v této sezoně. První proběhla v předsezónním období, druhá po Vánocích.


„Pracujeme s ním hlavně na prevenci zranění, jsme často v posilovně a děláme na kondici,“ upřesnil křídelník Vojta Hruban, na čem to s kondičním koučem v těchto dnech nejvíce makají.


Protože je ale osm dní bez zápasu dlouhá doba, je čas si běžný basketbalový trénink i něčím zpestřit. V Nymburce je to většinou fotbal, na který došlo v sobotu. Vojta nám na požádání zhodnotil některé výkony spoluhráčů, z nichž si paradoxně nevedli špatně Američané.


„Překvapivě je to bavilo, ačkoli s fotbalem za život aktivně asi moc často do styku nepřišli. Patřili k tomu lepšímu, co si tady v Nymburce pamatuji. Na Markovi bylo také znát, že je fotbalově šikovný,“ zmínil Vojta mezi talenty i Marka Jagodiče-Kuridžu, u nějž to ale není žádné překvapení, neboť je Srb.


Největší fandové do fotbalu, u nichž se předpokládalo, že zazáří, ale zůstali mimo hru. Ukázat se nemohli, protože mají oba zranění na nohou. Řeč je o Maxi de Zeeuwovi a Howardu Sant-Roosovi. První z nich je Belgičan, jejíž reprezentace je momentálně jedna z nejsilnějších na světě. Tam je zájem o míč kopací nasnadě. Kubánec Howard zase získal lásku k fotbalu v Itálii, kde žije jeho rodina.


Po dni volna ale už budou tréninky opět pouze basketbalové. „Zatím udržujeme kondici a formu. Abychom úplně nevypadli ze zápasového rytmu, trénujeme hodně 5 na 5,“ zmínil Vojta. A na řadu přijde i taktická příprava. „Zatím nové systémy nepilujeme, ale i na ně dojde,“ řekl nymburský reprezentant.


A jak stráví Vojtěch den volna? „Normálně odpočívám. Bude procházka a večer kino,“ dodal s tím, že oním filmem, na který si zajde, bude novinka ze série X Manů Deadpool. Na ČSFD 91%, takže asi dobrá volba. Tak hezkou zábavu!

 
vloženo: 15.02.2016 17:06 / přečteno: 7995x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.