NA OBRANU SE ZAPOMÍNALO

NA OBRANU SE ZAPOMÍNALO

Utkání proti BC Geosan Kolín se hrálo více v útočném než obranném módu. Fanoušky potěšilo i druhé „kilo“ ve dvou zápasech. Po čtyřiceti minutách zápasu svítilo na tabuli skóre 101:65.

Každý, kdo se v zápase proti Kolínu měl v kolonce odehraných minut číslo různé od nuly, měl i ve sloupečku nastřílených bodů alespoň jeden koš. Střeleckým lídrem byl už podruhé Bryon Allen. Tentokrát na jedenadvacet bodů potřeboval pouze 18 minut a ke svým bodům přidal ještě tři doskoky, dvě asistence, dva zisky, šest získaných faulů a pouze jednu ztrátu. Nejlepším hráčem zápasu však byl zvolen Howard Sant-Roos, který zaznamenal „jen“ 18 bodů, ale skvělá čísla ho zdobila v dalších statistických údajích: 6 doskoků, 8 asistencí, 3 zisky, 2 bloky a žádná ztráta, což dohromady naskákalo na 34 valorizačních bodů. Na straně hostů se nejvíce činil Skinner (15) a Bakič (14), dohromady však spálili 29 střeleckých pokusů. Zlatou ručičku však ukázal nestárnoucí David Machač se 13 body a střelbou z pole 7/6.

 

Oko diváka potěšilo několik smečovaných košů. Body do Kooperativa faktoru si připsali i Sant-Roos nahrávající na alley-oop a Ekene Ibekwe smečující (poslední čtvrtina na 96:61). Famózní výskok při blokování střelby hostujících hráčů ukázal dvakrát Howie Sant-Roos. Také mnohé kombinační akce domácích hráčů stály za potlesk. Nejpřesnější ruku měl v zápase Tony Meier, který neminul ze šesti střel ani jednu.  

 

Utkání se vyvíjelo podobně jako zápas proti Jindřichovu Hradci a konečné skóre se o mnoho od prvního kola nelišilo. V obou zápasech se rozhodovalo ve druhé čtvrtině, kterou Nymburk proti Kolínu vyhrál o 15 bodů (v Jindřichově Hradci o 19). V obou zápasech tak o poločase bylo jasné, jak se bude zápas ubírat. Shodné s utkáním prvního kola bylo i rozdělení nastřílených bodů základní pětkou a lavičkou. Zatímco na nymburských 101 se základní pětka s lavičkou rozdělila skoro napůl (50:51) u Kolína byl poměr výraznější pro základní rotaci (49:16).

 

Nymburský trenér nebyl, především po první čtvrtině, spokojený s obranou a dvouminutová přestávka mezi prvním a druhým hracím obdobím se nesla v kritickém duchu. Ginzburg svým hráčům především vytýkal obranu jedna na jedna. „Každý hráč Kolína, který se rozhodl jít na koš, tak objel svého obránce,“ rezonovalo i poločasovou pauzou v šatně. Pravdou je, že úspěšnost střelby za dva body v první čtvrtině byla u domácích 78,6% (14/11), u hostů 70% (10/7). Právě vyšší četnost a úspěšnost stála za mírným vedením po první čtvrtině.

 

Ve druhé desetiminutovce domácí Lvi výrazně zvýšili úspěšnost střelby z perimetru, dali šest trojek a to je katapultovalo ke získání rozhodujícího náskoku. V obraně dali sice hosté 16 bodů, ale už více střeleckých pokusů bylo z těžkých pozic.

 

Třetí čtvrtina byla ze strany Nymburka nejméně povedená. Obrana pracovala v podobném módu jako na začátku zápasu, poklesla však i výtěžnost střelby z pole. Vyrovnané skóre 17:17 bylo obrazem situace na palubovce. V poslední čtvrtině už hostům docházely síly. Přeci jen trenér Benáček zapojil do hry pouze osm hráčů a to na nymburskou dvanáctku, která navíc nevynechá jedinou příležitost k rychlému protiútoku, už bylo moc. Navíc tlak na hráče s míčem i bez míče ještě rychleji zbavoval kolínské borce fyzických sil.  

 

Body: Allen 21, Sant-Roos 18, Meier 14, Hruban a Ibekwe 10, Benda, Svoboda, Kříž po 5, Pumprla a Peterka 4, Welsch 3, Lawrence 2 - Skinner 15, Bakić 14, Machač 13, Vocetka a Kerr 8, Hunt 4, Maleševič 2, Ličartovský 1, střelba za 2 body: 41/28:39/21, trojky: 26/11:23/6, TH: 19/12:7/5, doskoky: 38:26, asistence: 31:16, ztráty: 11:20, zisky: 11:6, bloky: 6:0, fauly: 15:20, čtvrtiny: 28:21, 31:16, 17:17, 25:11

 
vloženo: 27.09.2016 23:27 / přečteno: 9813x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.