O ČEM SE MLUVILO PO UTKÁNÍ #2

O ČEM SE MLUVILO PO UTKÁNÍ #2

Ve všech krátkých rozhovorech se nejčastěji mluvilo o obraně, o osobních chybách. Z úst našich hráčů se často ozývala kritika vlastní střelby. 

Antonín Pištěcký – trenér Ústí

Druhý zápas s Nymburkem a druhá gratulace Ronenu Ginzburgovi k vítězství. Dnes to byl trochu odlišný zápas. Kdo viděl včerejší zápas, ví, že dnešní poločasové skóre svítilo včera už po první čtvrtině. My jsme si řekli, že nechceme dostat tolik laciných košů jako včera, kdy jsme z rychlého protiútoku obdrželi 34 bodů. Snažili jsme se eliminovat ztráty. I přes obrovský tlak Nymburka jsme ztratili jen 11 míčů a z rychlých protiútoků jsme obdrželi pouze 13 bodů. Pomohla nám i horší střelba Nymburka za tři body. Jen málokdy se stane, že by měl střelbu 13/3. V zápase jsme se nebáli faulovat a použít chytré fauly. Byť jsme dnes prohráli, můžeme být s dnešním výkonem spokojeni.

 
Vladimír Dolanský – hráč Ústí

My jsme se na utkání připravili s tím, že nechceme Nymburk pustit přes sto bodů, což jsme splnili. Do utkání jsme vstoupili tak jako včera s energií. Nevím, jestli to bylo tím, že domácí byli trochu nervózní, ale začátek pro ně nebyl moc dobrý. Ke konci nás trochu ničil pivot Kenny Hall.

 
Ronen Ginzburg – trenér Nymburka

Byl to jiný zápas než včera. Beru to jako přirozený vývoj série, kdy se hraje v dvou dnech po sobě. Byl jsem daleko spokojenější s obranou. Dostali jsme pouze 59 bodů a to Ústí je tým, který umí skórovat daleko více. Na začátku utkání jsme nehráli moc dobře, ztráceli jsme míče a netrefovali jsme se. Nicméně zbytek zápasu se nám dařilo kontrolovat. Hráli jsme proti dobrému týmu jako včera a musíme se na příští týden opět svědomitě připravit.

 
Eugene Lawrence – hráč Nymburka

Jak trenér říkal, hráli jsme mnohem agresivněji v obraně. Více jsme zatlačili na Thompsona a Abercrombieho, kteří jsou klíčovými hráči soupeře. Obrana nám pomohla v tom, abychom mohli jednoduše skórovat. Obrana byla agresivní a věděli jsme, že útok přijde sám. Včera už v poločase padlo hodně bodů, toho jsme se chtěli vyvarovat a povedlo se nám to.

 
Martin Kříž – hráč Nymburka
V čem byl zápas jiný oproti včerejšímu?

Výsledkově to bylo určitě jiné. Způsobeno to bylo vícero faktory. Nám brutálně nepadalo z dálky. Na začátku jako bychom měli na koši pokličku. Ústí trefilo nějaké šťastné trojky, ne ale s takovou úspěšností jako v úterý. Celkově byla v prvním poločase úspěšnost vcelku nízká.

Dneska bylo o hodně více faulů…

Přesně tak. Když jsme se podívali na tabuli, kolonka faulů byla o hodně více zaplněná než včera. Každý hráč u nich měl tři čtyři fauly. Hráli více agresivně a na konci vznikla trochu strkanice. Dá se očekávat, že v Ústí to tak bude už od začátku. Věřím, že domácí do toho půjdou naplno a budou se nám to snažit co nejvíce znepříjemnit, ať už tak jako dneska nebo nějak jinak.

 
Matěj Svoboda – hráč Nymburka

V dnešním zápase se oba týmy snažily v obraně. Byla vidět větší aktivita. Ale v útoku nám to vůbec nešlo. Po celou dobu zápasu jsme se trápili, nedávali jsme jasné střely, dokonce šoupáky zpod koše nám vypadávaly. Vítězství je splněno a na cestu si za chvíli nikdo ani nevzpomene.

Trenér hostí říkal, že se snažili hru rozhodit častými fauly. Podepsalo se to na hře?
Ke konci možná trochu ano. Někdy mi přišly některé fauly jako trochu zbytečné.

 
David Šteffel – hráč Ústí

Včera jsme připustili střelecké dostihy, dneska jsme k tomu přistoupili trochu zodpovědněji v obraně. Snažili jsme se hrát tvrdě a to se vyplatilo. V útoku nám to trochu vázlo, ale v obraně to nebylo tak hrozné.

Co je reálné uhrát proti Nymburku?

Všichni víme, jaký je rozdíl mezi oběma týmy. My se snažíme jít vždy naplno, snažíme si zápas užít a snažíme se moc nekoukat na rozdíly ve skóre.

Dá se to „užít“ když je dopředu skoro jasný výsledek?
Dá. Klidně můžeme být vyrovnaným soupeřem. Je to pro nás velká škola, hrát proti takovým hráčům.

Budou zápasy doma jiné?
My si doma více věříme v útoku, takže doufám, že jiné budou. 

 
vloženo: 13.04.2017 17:54 / přečteno: 7931x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.