POSBÍRÁNO PO 1.ČTVRTFINÁLE

POSBÍRÁNO PO 1.ČTVRTFINÁLE

Na tiskové konferenci i cestou z palubovky jsme krátce zastavili hráče a trenéry, aby se s námi podívali na první čtvrtfinálové utkání.  

Antonín Pištěcký - trenér Ústí

Gratuluji domácím k vítězství. Jen těžko něco nového vymýšlet, protože tisková konference po utkání bude v následujících třech zápasech asi stejná. My jsme zápas začali slušně hlavně v útoku, jehož důkazem je první čtvrtina 26:26. Dalo se čekat, že nymburští hráči přitáhnou šrouby v obraně a nedají nám to tak lacino. V prvním poločase jsme byli schopni nastřílet 46 bodů, což je na půdě Nymburka velice dobré číslo. Ve druhém poločase jsme už tolik bodů nedali.

 
Mike Thompson

Měli jsme problém v obraně, Nymburk je skvělý tým. Dopouštěli jsme se hodně velkého počtu ztrát. V dalším zápase musíme být více agresivní, hrát tvrdě a konzistentně.

 
Ronen Ginzburg - trenér Nymburka

Utkání jsme začali špatně v obraně, nechali jsme soupeře snadno skórovat, ale Ústí proměňovalo i těžké střely. Hosté měli výbornou střelbu za tři body, dosáhli skoro šedesátiprocentní úspěšnosti. Dílem to bylo proměňováním těžkých pozic, dílem jsme jim pomohli my svou obranou, především v první čtvrtině. Ve druhé a třetí desetiminutovce jsme zvýšili účinnost naší obrany, začali jsme být mnohem agresivnější v obraně a ve třetí jsme hosty definitivně zastavili.

Teď nás čeká zítra další zápas, do kterého musíme nastoupit lépe než v první čtvrtině dnešního zápasu. Jak jsem říkal Ústí je nebezpečný tým a my musíme být připraveni.

 
Stephen Holt

Jak říkal již trenér, začali jsme špatně hned od začátku zápasu. Špatní jsme byli v obraně. Potom ve druhé a třetí čtvrtině jsme se zlepšili a to nám pomohlo vytvořit konečný bodový rozdíl. Zítra musíme do zápasu nastoupit tak, abychom neopakovali dnešní začátek.

 
Martin Peterka

Začátek nám trochu nevyšel, tak jako už v téhle sezoně několikrát. Naštěstí jsme se vrátili už v první čtvrtině, ve  druhé jsem se dostali už přes ně a v pohodě dohráli. Takže dneska byl horší jen ten začátek.

Bylo v poločase dusno za úvod?
Bylo a bylo to potřeba (smích). Všichni hráči to vzali za správný konec. Do druhého poločasu jsme nastoupili dobře a vedení jsme ještě navýšili.

Myslíš, že to bylo nějaké podcenění?

My jsme si říkali, že to nebude lehký soupeř… spíše se sešlo více faktorů. Nehráli jsme tak dobře v obraně, Ústí trefovalo těžké střely… 

Odpovídá výsledek rozložení sil?
v poslední čtvrtině to byl kontrolovaný zápas. Padla stovka…

Jak je těžké se na zápas připravit?

V play-off všichni hráči už problémy s motivací nemají.

 
Vojtěch Hruban
Zaspali jste úvod?

Neřekl bych zaspání na úvod. Ústí začalo bez bázně a hany a trefili hodně těžkých střel a to se hůř zastavuje. Vždycky, když jsme je chtěli přitlačit, trefili nějakou těžkou střelu. Když se k tomu přidá naše obrana, která nebyla úplně ideální, je výsledek na světě.

Jaká byla poločasová přestávka?

Nějaký ten řev proběhnul (úsměv). Spíše bych řekl takový preventivní, protože už na konci druhé čtvrtiny jsme ukázali, že do druhého poločasu chceme nastoupit lépe, rozhodnout záhy a nedopustit žádné drama.

Co nám  dneska vyhrálo zápas?

Útok. Sice jsme nedávali z dálky, ale dokázali jsme běhat, podávat si balón a ústecká obrana nepatří k nejpevnějším v lize. Našli jsme si spoustu volných pozic na lehká zakončení.

Jak se motivujete do utkání, kde role favorita je jednoznačně daná?

I kdyby to nešlo jinak, musí to každý vzít tak, že je to naše práce, naše povinnost takové zápasy vyhrávat. Každý musí nechat v obraně, co v něm je a pak víme, že zápas zvládneme. Hlavní výhodou Nymburka je sebevědomí.

 
Stanislav Votroubek

Začátek se nám povedl tak, že jsme s tím ani nepočítali, i když jsme se jeli s odhodláním podat výkon na samé hranici možností a umění. První čtvrtina a půlka druhé tomu odpovídala. Pak Nymburk zapnul na vyšší obrátky a to už není snadné s nimi hrát. Od půlky druhé čtvrtiny se to projevilo a konečný výsledek mluví za všechno.

Působil jsi na obou stranách barikády. Jak se připravit na zápas, kde je favorit dán a není to tvůj tým?

Já jsem byl v Nymburce, když ještě rozdíl nebyl tak markantní. Tehdy se s překvapení dalo ještě trochu počítat. Dneska je to o hodně těžší. Motivace? Nemáme vůbec (důrazně) co ztratit.

 
Michal Šotnar

V prvních dvaceti minutách se nám dařilo. Jak potom Nymburk ukázal svou skutečnou sílu, bylo to daleko horší. My v dalších zápasech musíme bojovat ještě více než dnes.

Co je v reálných možnostech Ústí? Jaký bodový rozdíl?
Nevím. V prvním poločase jsme hráli na hranici svých možností a stejně jsme prohráli o 35.

 
 
 
vloženo: 12.04.2017 14:52 / přečteno: 7560x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.